Koncertanbefalinger // Uge 11

Foto: ELBA // PR

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, hvor du i denne omgang kan opleve alt fra noise rock og punk til moderne pop og melodisk hiphop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

ELBA

Hvor: KLEIN cph
Hvornår: Lørdag d. 18. Marts

Bag ELBA finder man Ellen Bathum – en dygtig vokalist og musikalsk håndværker. Ellen er dybt involveret i alle aspekter af sit musikalske projekt, hvilket høres tydeligt i sangenes detaljerigdom og personlige energi. Med en række velskrevne og stærkt eksekverede singler i bagagen, er 28-årige ELBA en stærk kandidat til at blive en af Danmarks næste store popartister. Sangerinden er aktuel med sit debutalbum, Teardrops and blind spots, som udkom i januar 2023. Sangene fra albummet bliver med høj sandsynlighed omdrejningspunktet for aftenens koncert, som med garanti bliver intet andet end festlig.

Emil Kruse

Hvor: Posten
Hvornår: Torsdag d. 16. Marts

Hvis du gerne vil mærke følelsen af magi, så har Emil Kruse i samarbejde med Niels Kirk skabt en mulighed med sit andet album Magic. Allerede fra første nummer ”Fremad” starter rejsen ind i magiens land. Herefter er det bare at læne sig tilbage og nyde rejsen og alle de små elementer, der lægger sig mellem lyd og tekst – nemlig magi. Albummet får luft under vingerne når Emil Kruse torsdag aften tager magien med til Posten, som desuden er næstsidste stop på kunstnerens forårstour. Han afslutter touren aftenen efter på Store VEGA. Emil har brudt lydmuren mange gange siden han debuterede i eget navn med singlen “Hvorhen” i 2016, blandt andet med sange som “Air Tonight” og “Hurra” med Benjamin Hav, og er i høj grad i gang med at sætte sit præg på den danske hiphopscene.

Siné

Hvor: Ideal Bar
Hvornår: Lørdag d. 18. Marts

Sines musik tager afsæt i 90’ernes R&B og breakbeats, men kontrastfyldt og sat ind i en moderne kontekst. Solskinspop blandet med hiphoppens rå æstetik, hvor stærke hooks møder samplede beats og horn-stabs, mens tekstuniverset tager afsæt i en let-hjertet dagbogsform, der reflekterer over livet i 20’erne med forventningspres om uddannelse, fast forhold og børn. De alvorlige emner fylder meget, men leveres med et let smil, humor og feel-good pop. Publikum er garanteret en god og festlig aften, når sangerinden indtager Ideal Bar lørdag.

SYL + NAGA Siren

Hvor: HeadQuarters
Hvornår: Fredag d. 17. Marts

SYL er et gennemborende liveband opstået i en tid uden livemusik. Den københavnske kvintet blander det bedste fra punkens verden med indflydelser fra blandt andet noise rock og hardcore. Bandet opstod, da de to venner Andreas (trommer) og Benjamin (vokal) vågnede efter en alvorlig brandert brygget på norsk punk og finsk pebermyntelikør og måtte konstatere, at de begge havde ordet SYL tatoveret stort hen over brystet. Detaljerne om, hvorfor det lige præcist var ordet SYL, der skulle foreviges i blæk, står fortsat hen i tågerne, men til gengæld havde de nu navnet på det band, de endnu ikke vidste skulle eksistere.

Norske Naga Siren startede som et simpelt, men brutalt, projekt, som langsomt har fundet fodfæste i et amerikansk-klingende post/hardcore-lydunivers med et skandinavisk touch. Bandet mixer mere præcist hardcore-genren med amerikansk pop-punk a la Paramore; en blanding, som meget få norske bands er lykkes med. Gennem ærlige, følelsesladede og depressive tekster formår bandet altid at overbevise deres publikum. Oplev begge bands når de spiller på HeadQuarters, eller vent en dag og oplev showet på RUST i København.

Lowly

Hvor: Voxhall
Hvornår: Lørdag d. 18. Marts

I forbindelse med indspilningen af deres 3. album, fik Lowly idéen til at bede deres følgere på sociale medier om at blive en del af albummet. Bandet har dermed omfavnet andre menneskers hengivenhed ved og ladet det smelte sammen med deres sangskrivning. Resultatet er ’Keep Up The Good Work’, der udkom i februar 2023. De fem medlemmer mødtes som studerende på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og fik hurtigt offentlighedens opmærksomhed, da de i 2014 udgav deres første single ’Daydreamers’. Siden er opmærksomheden omkring kvintetten kun taget til, og bandet har opnået mange milepæle. Nu giver de hjemmebanekoncert på VoxHall, og man må hellere sikre sin billet snart, da Voxhall melder få billetter.

Tjek også disse koncerter ud:

Thomas Høffding – Lille VEGA – Lørdag d. 18. Marts
SG Lewis – Pumpehuset – Lørdag d. 18. Marts

Elisa Lama
elisalama@bandsoftomorrow.com