Nordiske Hits // Uge 9

Foto: Nadia Essah // Fredrik Winge (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Juliane Viktoria – “vi leger voksne”
Den danske sangskriver og producer Juliane Viktoria er netop ude med singlen “vi leger voksne”, som er et tilbagelænet, groovy nummer og rammer en stemning, der giver lytteren lyst til ”at sidde i sofaen og danse”, som Juliane Viktoria selv beskriver det. Udover den legende produktion er det specielt Julianes personlige lyrik, som fra start fanger lytteren. Her ser hun tilbage på barndommen uden forpligtelser, teenageårene hvor mulighederne er store og valgene svære, og kontrasten til hvor kedeligt det egentlig er at lege voksen. Singlen er forløber for debut-Ep’en med samme navn; Vi leger voksne, som er ude i foråret 2023.

MAAD ZEN & GRNMO – “What Will the Neighbors Say?
Når den spontane fest i lejligheden bliver lidt for vild og højlydt, kan spørgsmålet “hvad vil naboen sige?” sandsynligvis poppe op, hvorefter man hurtigt vil finde ud af, at ingen egentlig bekymrer sig om, hvad naboen vil sige. Det var det, der skete da MAAD ZEN og GRNMO skød deres promoveringsvideo en almindelig hverdagsaften, fik klager fra naboen og fortsatte festen ufortrødent. Singlen er humørfyldt, forførende men samtidig energisk og handler om at give sig i kast med fristelser, leve højt og afvise konsekvenserne. De filmiske R’n’b-keys, guitar- og vokalsampling understøtter MAAD ZEN og GRNMOs glatte flows og fængende melodier. Inviter vennerne, sæt gang i festen og husk at invitere din nabo.

Nadia Essah – “Look What You Made Me Do”
Norsk/Marrokanske Nadia Essah er ude med singlen “Look What You Made Me Do”, som er baseret på følelsen af at være taget for givet. Sangen starter ud på et lettere kaotisk beat, under bløde keys og en jazzy elektrisk guitar, og trækker referencer fra Frank Oceans “Swim Good”. Nadia har sunget og skrevet fra en tidlig alder, og som teenager tog hun en tur til Austin, Texas, og befandt sig pludseligt på Bob Dylans tourbus. Her lærte hun om musikindustrien, og har siden bygget sig en karriere som sangskriver, sanger og producer i Oslo.

Ellers tilføjet til playlisten
Blaue Blume – Mood
Boy Below – Better Boy
Boys and Ivy – say it right
Eif – The Light
Ekkolodd – Brenneslebarn
Evigby – Skejs Kejser
Eyði Horsdal – I Think I’ve Chosen to Work with You
Første hus – Printet i dit kød
Freddy Madson – Blue Rain
G.O.L – No love
Kind mod kind – Detaljen
Life of a busker – Human
Linebug – Beijing
Magnus Bechmann – Down and Within
MAS – Dårlig Vane
Nathan Aeli – It’s Not The Same
Northern Assembly – Choir in Hand
Silvia – Sidste Døgn
Sliteneliten – Den lesbiske dalen
Smugler – Maskeraden
Tjida – De Sko
TOMMA INTET – ACID BAPTISM

Elisa Lama
elisalama@bandsoftomorrow.com