Nyhedsbrev // Det sker i Odense uge 12

Foto: Lowly // Asbjørn Sand

Værsgo, læn dig tilbage og læs med. Vi guider dig igennem ugens musik i Odense. Her kan du finde musikalske oplevelser og anbefalinger til de spirerende artister fra H.C Andersens by.

Nightshift 2023 – en aften med et udvalg af byens skjulte talenter

Nightshift er tilbage med årets første show. Traditionen tro har arrangørerne bag sonderet det fynske musikterræn for at sammensætte en aften med håbefulde talenter. Begivenheden løber af stablen på lørdag d. 25 marts, hvor seks forskellige artister får lov til udlevere deres udtryk. Blandt de optrædende er den poetiske og melankolske rapper Sattmann, der endnu ikke har udgivet noget, men som skulle have et solidt repetoire gemt et sted på harddisken. En anden rapper, der indtager aftenen er Francis, som allerede har samlet lidt buzz i lokalområdet. Singer-songwriter og producer Astaa indtager også aftenen, hvor hun udfolder sig i genrerne pop, soul og r&b – hvilket lyder som en perfekt overgang fra rappen.

Men aftenen bevæger sig videre til andre genre. Det upcoming band Bænch laver engelsksproget rock, der blander post-punk, indie-rock og noise-rock, hvor lyrikken bevæger sig imellem melankoli, frustration og energi! Sidste år udgav de albummet Presence of Everything, så lyt og dan dit eget indtryk. Andre artister der optræder på lørdag og bidrager til genre-paletten er Absurd og Hakami. Nightshift er på lørdag på Musikhuset Posten, og her på redaktionen møder vi selv op og fanger aftenens stemning. Vi glæder os og ser frem til en aften med Odenses talenter.

Lowly – Musikhuset Posten

Den albumfriske og eksperimenterende kvintet Lowly spiller på Posten torsdag aften den. 23 marts. Sidste måned udgav de albummet Keep Up The Good Work, som vi her på redaktionen gav fem stjerner, hvor vi blandt andet roste albummet for dets potentiale til “at resonere hos mange mennesker, da det som Yin og Yang illustrerer det lyse og det mørke i vores liv”. I disse lumske skæringsdage, hvor vi bevæger os mellem varmere temperaturer og regnvejr, så er Lowly en klar anbefaling til at finde en lille smule fred en torsdag aften.

Genskær – Anarkist – Beer & Foodlab

Har du savnet kaos? Sådan et sanseligt kaos, hvor pumpende beats slå diner rytmer fri fra deres vinterfangeskab, mens live visuals tager dig til en digital planet. Ja, det lyder vildt og måske lidt for vildt, men ingen god fest er startet med intentionen om at være tilbageholdende. På fredag lægger Anarkist Beer og Foodlab (ja, det er bryggeriet) op til eufori, når de inviterer en række Odenseanske DJ’s ind i hallerne, så du bare kan møde op og få en på oplevelser. Genskær starter kl. 19.30.

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com