UGENS UIMODSTÅELIGE // Uge 9

Foto: Severin // Ingrid Marie Slettemoen (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Ju Kaia – “Polaroid Pictures”
Det danske R’n’b-håb Ju Kaia lægger i kakkelovnen til et solidt 2023, når hun kommer med sit første udspil i år. Denne gang skruer den københavnske sanger op for temperaturen og ned for tempoet på den fløjlsbløde ”Polaroid Pictures”. Hun tager et dyk ned i et mere intimt univers, der både hylder fysisk tiltrækning, men også tillidsfuld tosomhed. Med polaroidkameraet under armen tager Ju Kaia dig ind i en tidsmaskine og tilbage til de gyldne 90’ere. Ju Kaia fortæller selv:
’Polaroid Dreams’ skal trække en lige linje fra 90’erne og frem til 2020’erne, der forbinder de store R’n’b-slaskere fra min barndom med en mere nutidig tilgang til samtykke og grænser i teksten. Der er polaroider jo smukke i den forstand, at man kan dele noget fysisk, mens de bliver taget, og bagefter er det stadig bare et øjeblik mellem dig og mig. Så ender det heller ikke de forkerte steder.

Selma Higgins – “Sunlight”
Afhængigheder kan gøre ondt – særligt når man med sin logiske sans ved, at man burde stoppe, men før man ved af det, er på afveje igen. Det kender Selma Higgins, og den historie åbner hun op for på sin nyeste single “Sunligt”. Sangen fortæller om det svære og næsten umulige i at give slip på en usund relation i erkendelsen af, at man er gået langt over sine grænser i håbet om at blive elsket. Sangerinden stod nemlig gennem flere år i en relation, der var usund på mange måde, men det tog tid at bryde ud og finde hjem. Men hjem er hun kommet – både til sig selv og sin musik.
“Sunlight” er en højspændt ballade med en bred genrepalet. Det er en sentimental sang blandet med et selvironisk og komisk billede af en usund relation, som bliver krydret med en selverkendelse af, at man måske ikke har helt styr på tilværelsen,” fortæller Selma Higgins om sin nye single.

Severin – “Riv Me I Bitæ”
Den unge, norske Severin er netop ude med en ny energibombe af en single, som henter elementer fra den moderne 80’er sound, kombineret med sin egen lyd, inspireret af artister som The Weeknd og Stig Brenner. Severin er kendetegnet ved hans evne til at skabe en fest med sine fængende melodier og genkendelige, ærlige tekster. Han udtaler om nummeret:
“Riv Me I Bitæ” symboliserer kaoset omkring dét, ikke at turde give slip på den person, der er gået fra dig. Tiden går men følelserne er der stadig, så du vil hellere prøve at holde fast i dét, der er tilbage, uanset hvor ondt det gør.”
Den bare 21-årige sangskriver vandt den norske “Musikkprisen 2022” og varmer op til et 2023 med masser af fart og nye præstationer.

Ellers tilføjet til playlisten
Alexander Oscar – Why I Don’t Cry
ANKAH – Painted
Arlo Parks – Impurities
Azilda – till u hurt me (love this city)
eee gee – Perfect 10 (feat. Harvey Sutherland)
Eie – bones
FEELTHEPAYNE – Scars
Fieh – Texas Baby
FØNS – Leve Med
Ida Urd – Feng Shui
Inventory – Limbo
Jaden Castro – As of Lately
Jessie Ka – Mr. Moon
Johan Kolstrup – lige nu
Kejser – Palmetræ
Kryger – Best å bli glemt
Nayah – Cold Belief
Soraya – Make Me Up
Tiri – Love Won’t Die
USSEL – Datter Af Dæmoner
Vera Decay – Someone Bad
William Torp – five broken bones

Elisa Lama
elisalama@bandsoftomorrow.com