Ugens Upcoming – myie

Foto: Jesper Smeding (Pressebillede)

Svenske myie er en kunstnerisk sjæl, og gør sig bemærket som både sangskriver og skuespiller. Den musikalske rejse startede i 2022 hvor hun udgav sine første singler, og nu er sangerinden allerede ude med sit debutalbum, Feel Real, bestående af otte helt personlige sange.

Med høje ambitioner, sin guitar i hånden og personlige, lyriske fortællinger er myie et nyt stjerneskud på den svenske indiescene. Bag kunstnernavnet står Miriam Ingrid, en ung sangskriver med masser af kreative evner. Denne uge er hun Ugens Upcoming, og vi har i den forbindelse været heldige at lære hende og hendes musik bedre at kende. Det kan du også lige her:

Hvem er myie?

– myie er en sanger/sangskriver med fokus på tekster og udtryk! Navnet myie kommer fra en måde at adskille mig selv fra min egen musik – men det har ændret sig nu, da jeg har indset, at min musik er, hvem jeg er. Navnet i sig selv vækker mange spørgsmål, hvilket jeg nyder, det er helt sikkert en icebreaker! Hvad betyder det? Hvordan udtales det? Jeg ved det ikke!

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg vil sige, at min musik passer ret godt ind i indie-popgenren, men jeg svæver mellem flere lyde, når jeg udforsker nye sange! Min musik afhænger af, hvilken følelse jeg vil udtrykke, og nogle gange finder jeg noget, der er tættere på pop, hvis jeg føler mig begejstret for noget – og andre gange er det bare mig og guitaren uden ekstra dikkedarer. Jeg vil sige, at det varierer meget!

Hvordan begyndte du at lave musik?

– For nylig har jeg beskrevet min musik som en journal eller dagbog. Den begyndte som en måde for mig at forstå mig selv og min omverden på. Jeg var ikke særlig ærlig over for mig selv og kunne ikke forklare mine egne følelser, så i stedet blev de bygget op, indtil de blev tvunget på et stykke papir som sangtekster. Det var både befriende og interessant at analysere teksterne efter, at jeg havde skrevet dem.

Kan du fortælle lidt mere om din proces med at lave musik?

– Det er nogle år siden jeg begyndte at skrive musik, og selvom mit følelsesmæssige outlet nu er meget sundere, vender jeg stadig tilbage til enkelheden af et par akkorder og nøglefraser, der afkoder min nuværende stemning. Jeg vil sige, at det er blevet ret udfordrende nu, hvor jeg er forbi teenageårene, hvor alle følelser er på et andet niveau, men jeg henter stadig meget inspiration fra mit eget liv. Nogle sange er mere sandfærdige end andre. Der er en sang på albummet der hedder “Fever Dream”, der i bund og grund basher en fyr ved navn Kyle – han eksisterer ikke. Men den underliggende stemning og tema, der udforskes, har helt sikkert noget ærlighed i sig!

Hvilke kunstnere har haft den største indflydelse på din lyd?

– Jeg vil helt sikkert sige, at kunstnere som Clairo, Lizzy Mcalpine og Girl In Red har haft en stor indflydelse på den måde, jeg skriver på. Da jeg fandt de tre, indså jeg, at en hel genre af lignende lyde eksisterede – bedroom pop, og jeg tænkte: måske kan jeg gøre det? Måske behøver jeg ikke at diskreditere mig selv, før jeg overhovedet begynder at skrive, bare fordi jeg er ung og med begrænset erfaring.

Hvad er der på din pladespiller lige nu?

– Arlo Parks, hele tiden. Half Alive er også et godt band! Og hvis jeg skulle hype en anden svensker, ville jeg sige: Klara Keller er en fantastisk musiker og kunstner!

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg skriver altid ny musik, så jeg antager, at jeg samler nye stykker til et andet projekt! Jeg optræder mere end før (min sammenligning er – jeg har aldrig gjort det før oktober sidste år).

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at fortsætte med alt dette og stadig finde det så spændende og sjovt om et par år! Måske vil jeg have et par flere mennesker i publikum, der synger med – det ville være fedt!

Hvis du kun kunne vælge en af dine sange, som folk skulle høre, hvilken ville det være, og hvorfor?

– Det er et svært spørgsmål, alle mine sange tjener forskellige formål. Jeg tror, jeg vil fremhæve “Feel Real”, titelsangen, der inspirerede hele albummet. Den rummer flere temaer, der kan høres på hele albummet, med det enkle, men vanskelige spørgsmål: hvad er virkeligt?

Hvis din musik var en drink/cocktail, hvilken ville det så være?

– Noget bittersødt, med et hint af enten fersken eller jordbær!

Tags:
Elisa Lama
elisalama@bandsoftomorrow.com