Koncertanbefalinger // Uge 14

Foto: PRISMA // WHY Studio (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, hvor du i denne omgang kan opleve alt fra gothfolk/indie til elektronisk og ren dansepop-fest. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Aldous Harding

Hvor: Store VEGA
Hvornår: Lørdag d. 8. april

Den newzealandske sanger og sangskriver Aldous Harding kommer forbi Store VEGA med sit unikke, dystre udtryk og tryllebindende sange. Folk, der overværede hendes koncerter på Roskilde Festival eller i Studie 2 i 2019, kan skrive under på, at hendes accentuerede blik kan låse sig fast på publikummet, mens hun tryllebinder med sin gothfolk-lyd, excentriske tekster og et væld af stemmer. Sangeringen har bygget et stærkt katalog op af fire albums, senest albummet Warm Chris fra 2022. Nu kommer sangerinden til Danmark og indtager Store VEGA til en aften i magiens tegn.

Danser Med Piger

Hvor: Gimle
Hvornår: Fredag d. 7. april

Danser Med Piger er lyden af venskab og musikalsk talent. Et vaskeægte band, bestående af fem bedste venner, som elsker at spille musik sammen. Danser Med Piger er rendyrket pop og disco anno 2022, som trækker tråde fra 80’erne. Disco-referencerne kan især mærkes på det helt store hit “Danser Med Piger” som har ligget på hitlister hele sommeren.
– Det er helt klart pop, det kan vi ikke løbe fra! Og så er det 80’er inspireret. Men vi prøver at lave en ny era inden for disco. Vores generations form for disco med inspiration fra den gamle skole, såsom Earth, Wind & Fire og Michael Jackson. – Udtaler bandet.

Dopha

Hvor: Posten
Hvornår: Torsdag d. 6. april

Efter en vild sommer foran tusindvis af publikummer på festivaler som Roskilde Festival, Northside, Heartland, Musik i Lejet og Smukfest, en P3 Guld nominering samt udgivelsen af “Frenemies”, der gik direkte ind som Ugens Uundgåelige på P3, er DOPHA mere end klar til at tage sit band på sin hidtil største tour. Triumfen fortsætter når Dopha og hendes band spiller de største hits fra debutalbummet, som ’The Game’ og ’Happy For Me’, samt sange fra det kommende album. Publikum kan glæde sig til at opleve Dopha’s mix af rørende ballader fyldt med storhed og legende melodier, som man ikke kan lade være med at danse til, og Dopha og band leverer et råt og rocket lydbillede, der går perfekt i spænd med hendes nærvær, energi og fantastiske vokal.

PRISMA

Hvor: Godset
Hvornår: Fredag d. 7. april

PRISMA har haft fart på siden udgivelsen af deres anden EP Inside Out. De to søstre har spillet et utal af festivaler i Danmark, og deres hit-single “Seven Greedy Girls” var den mest spillede sang på P6 Beat i 2021. PRISMA består af de to søstre, Frida og Sirid Møl Kristensen, som begge er vokset op i Odense. Som teenagere i 2014 begyndte de at lave musik på deres værelser, og med inspiration fra Agnes Obel, The Raveonettes, Trentemøller og flere, ramte de en nordisk nerve, der inviterer lytteren ind i et filmisk og drømmende univers. Deres numre er især kendetegnede af deres sfæriske og velklingende vokaler, der svæver på en minimalistisk og tung produktion af støjende guitarer og elektronisk soundscapes. På scenen optræder de i et sort og et hvidt suit, de har den samme frisure, en mørk og en lys version, og man får nærmest en yin/yang fornemmelse af at kigge på de to søstre, når de spiller live.

Ravi Kuma

Hvor: Lille VEGA
Hvornår: Onsdag d. 5. april

Ravi Kuma er en power-duo, som bliver ved med at opnå nye milepæle. De har det seneste år spillet en lang række festivaler, blevet P3’s Uundgåelige med singlen “Cardio”, samt arbejdet på den selvbetitlede EP som ramte gaden februar 2023. Ravi Kuma er klar til at bryde ud med et energisk, højspændt og intenst liveshow, som publikum er kommet til at kunne forvente, men som alligevel lover overraskelsesmomenter. Med sig tager de både trommeslager og blæsere, og selvfølgelig deres hårdtslående katalog af elektronisk, eksplicit rap med et twist.

Elisa Lama
elisalama@bandsoftomorrow.com