Koncertanbefalinger // Uge 15

Foto: The Jürgen Clubs // Line Westerboe (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, hvor du i denne omgang kan opleve alt fra blues til ‘jaccuzi-rock’ og RnB afrobeat-fest. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Among Lynx

Hvor: Taastrup Teater & Musikhus
Hvornår: Fredag den 14. april

Among Lynx består af fem dygtige kvindelige musikere, som på få år har kæmpet sig fra små, trange musik-værtshuse til store scener på festivaler og fornemme teatre overalt i hjemlandet Sverige! Genren er blues blandet med 70’er-rock, moderne pop-rock og en snert af country. Den fandenivoldske musik ledsages af flerstemmig sang og rebelske tekster om samfundsforandringer og ligestilling, og det hele leveres live med stor intensitet og nærvær!

Among Lynx har tidligere optrådt i nabolandene, dog aldrig tidligere i Danmark. Nu er de klar til for alvor at intensivere deres koncertaktivitet i udlandet, og blikket stift rettet mod en Danmarks-turné, og fredag d. 14. april kommer de forbi Taastrup Teater & Musikhus til et brag af en koncert.

Solkur

Hvor: Lille VEGA
Hvornår: Fredag den 14. april

Oplev den danske musikduo Solkur på en drømmerejse, når de rammer Lille VEGA fredag den 14. april. Loke Deph og Albert, artisterne bag SOLKUR, er to af de mest interessante navne på den danske musikscene, og deres melodiske og nyskabende musik har sjæl, personlighed og undgår det flygtige. Der er plads til ironi, sarkasme og sårbarhed, når de skaber et pulserende og nysgerrigt udtryk, som dyrker det langtidsholdbare. Deres første single som duo, “Faser”, er allerede en stor succes, og får helt sikkert et bragende udtryk til fredagens koncert.

The Jürgen Clubs

Hvor: RUST
Hvornår: Onsdag den 12. april

The Jürgen Clubs er et nyt, dansk band bestående af erfarne festivalmusikere, herunder Magnus Grilstad og brødrene Victor og Julius Schack. Sammen har de skabt en unik genre inden for musikken, som de kalder jacuzzi-rock. Bandet debuterede på Uhørt Festivalen sidste sommer og har siden skrevet kontrakt med bookingselskabet Sierra79. Deres anden single “Shiver” er allerede populær på radiostationen P6. Oplev The Jürgen Clubs’ energiske og uhøjtidelige liveoptræden, når de optræder på RUST denne onsdag den 12. april. Deres optræden suppleres af nogle af landets bedste musikere, og det tegner til at blive en fantastisk aften med brandvarm musik i højt tempo!

Dune Messiah

Hvor: Ideal Bar
Hvornår: Fredag den 14. april

Bag den københavnske neofolk-artist, Dune Messiah, står frontmanden Magnus Westergaard. Dune Messiah præsenterer et sort-romantisk lydunivers, hvor akustiske guitarer flettes sammen med industrielle trommebeats og fængende melodier.

De sidste fem år har han turneret Europa tyndt, og dét har skabt et ry, der er svært at undgå. Teksterne omkranser eksistensens absurditeter på en kafkask facon, mens en grænsesøgende instrumentering pendulerer mellem det voldsomme og det skrøbelige, som hvis Leonard Cohen havde haft en rolle i Twin Peaks.

Med to albumudgivelser bag sig på franske og tyske pladeselskaber og en single i rotation på P6 Beat er Dune Messiah efterhånden blevet et navn, man skal holde øje med, og bestemt skal opleves live, hvilket kan gøres når han rammer Ideal Bar fredag den 14. april.

Låpsley

Hvor: Lille VEGA
Hvornår: Lørdag den 15. april

Låpsley er tilbage på de internationale scener med sit tredje album, Cautionary Tales of Youth. Hendes ørefængende pop-melodier, skarpe beats og eklektiske genremix af afrobeat, drill, R&B og pop blander sig med intense og følelsesmæssige rutsjebaneture. På Lille VEGA lørdag den 15. april kan du opleve hende live, når hun både dokumenterer kærlighedens altopslugende favntag og heler det åbne kærligheds-sår med bandager af selverkendelse og bittersød melankoli.

Tjek også disse koncerter:

Girl in red – Falkoner Salen – Tirsdag den 11, april
PRISMA – Pumpehuset – Onsdag den 13. april
First Hate – Pumpehuset – Torsdag den 14. april

Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com