Koncertanbefalinger // Uge 20

Foto: Mavourneen // Malthe Folke Ivarsson (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, hvor du i denne omgang kan opleve alt fra Roskildes gratis midtby-Festival til Nemolands magiske omgivelser og intens power-rock. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Surround Festival

Hvor: Roskilde Midtby
Hvornår: Fredag den 19. til lørdag den 20. maj

Surround Festival er en frivilligdreven, gratis og non-profit musikfestival, der præsenterer nogle af de mest lovende upcoming navne fra det danske musikvækstlag. Festivalen finder sted i Roskilde midtby d. 19. og 20. maj 2023.

Surround Festival ønsker at støtte det kreative vækstlag i Roskilde og omegn. De er inspirerede af og bakker op om Alle Tiders Musikbys ambitioner om, at alle skal kunne møde musik i deres hverdagsliv og at musik skal være en uundværlig, anerkendt og bærende del af livet i Roskilde Kommune. Netop derfor er festivalen gratis at deltage i og idéen er at kunne skabe kulturoplevelser for alle på tværs af alder og økonomisk albuerum, så musikken kan omfavne os alle.

Surround Festival har mange gange været en enorm oplevelse, og har leveret nogle helt fantastiske artister, som nu er gået hen og blevet ægte Danske skatte. I år byder plakaten også på nogle ganske iøjenfaldende navne, bla. DEEJADE, August Høyen, ØNDI, Lei Lowe og Awinbeh.

Hugorm + fribytterdrømme

Hvor: Nemoland (Christiania)
Hvornår: Søndag den 21. maj

Søndags-koncert på Nemoland er en fantastisk mulighed for musikelskere og koncertentusiaster for at opleve fremragende liveoptrædener helt gratis. Den udendørs setting skaber en unik atmosfære, hvor folket kan nyde musikken under åben himmel og danse sammen med venner og familie.
Så hvis du er klar til lyden af latter og glade samtaler, der fylder luften, mens folk samles for at nyde de lange sommeraftener så kom forbi til årets første søndags koncert. Det kommer til at boble af god energi og følelsen af fællesskab på pladsen. Nemolands søndagskoncerter; Det er her, hvor venner mødes, og nye venskaber bliver skabt. Det er her, hvor minder bliver skabt og delte oplevelser bliver en del af vores livshistorie. Denne søndag åbnes de velkendte koncerter op, med de første to optrædener fra: Hugorm + Fribytterdrømme

Først vil Fribytterdrømme optræde kl. 18:00. Bandet, der er kendt for deres energiske liveoptrædener, vil tage publikum med på en musikalsk rejse gennem deres unikke fusion af rock, folk og alternative genrer. Deres smittende melodier og tekster vil få alle til at danse og synge med. Det bliver en dejlig fest !

Efter Fribytterdrømmes fantastiske sæt vil Hugorm overtage scenen kl. 20:00. Med deres unikke lydunivers og energiske performance vil de skabe en stemning, der får publikum til at eksplodere af glæde. Hugorms kombination af rock, punk og alternative elementer vil sørge for en elektrificerende oplevelse for alle tilstedeværende. Vi glæder os til at gentage succesen med Hugorm, de leverede et fantastisk show sidste gang de var på scenen og forventningerne kalder på at de gør igen i år!

Ingrid Andress

Hvor: Lille VEGA
Hvornår: Søndag den 21. maj

Den 3X Grammy nominerede singer-songwriter Ingrid Andress graver dybere end nogensinde før for at udforske mørket og lyset i os alle på sit længeventede andet album, Good Person, der er ude nu.

På hvert af de 13 numre, fortsætter hun sin evne til dyb refleksion i sin sangskrivning. Efter at have gennemgået enorme transformationer på alle parametre de seneste to år og overvundet karrieremæssige udfordringer, erkendte Andress at den bedste vej frem var mod og vilje til at være endnu mere ærlig og ægte.

Et mod og vilje som nu skal sendes ud i VEGAs højttalere i allerbedste pop-country stil, når Ingrid Andress tager Nick Wilson i hånden, og giver alle deltagere i Lille VEGA en absolut magisk oplevelse.

Ganger

Hvor: Store VEGA
Hvornår: Fredag den 19. maj

Ganger bragede ind på den danske musikscene med deres to anmelderroste album MØRK og TRO. Gennem vokalharmonier fra en anden planet, fontæner af hooks og lyriske sprogblomster, er Ganger nu igen klar til at få anmeldere og lyttere til at dåne med deres tredje album, PISK, der netop er udkommet.

MØRK og TRO var de første to del af bandets planlagte trilogi MØRKTROPISK. Begge album har tilsammen høstet seks Steppeulven statuetter og vandt P3 Guld Talentprisen i 2020. Bandet har netop udgivet singlen “Hugo”, der er en hårdtpumpende popbasker, som rammer lige i hjertekulen.

Kom med ind i et magisk univers af store armbevægelser, storladne symfonier og dybsindig lyrik, når artpop-kometen Ganger rammer Store VEGA på fredag

Mavourneen

Hvor: Loppen
Hvornår: Lørdag den 20, maj

Der er altid garanti for en støjende intensitet med danske Mavourneen på en scene, og det samme kommer uden tvivl til at gøre sig gældende, når duoen – i et udvidet format – indtager Loppen d. 20. maj for at fejre udgivelsen af deres længe ventede debutalbum Submassive med Bona Fide som special guests!

I 2020 udgav Mavourneen EP’en Carnivore Sky, et støjet, minimalistisk og intenst dyk ind i et poetisk drevet univers, centreret om aggression og afmagt. *
Duoen er netop ude med deres debutalbum Submassive, som bliver præsenteret til releasekoncerten på Loppen. Sangene centrerer sig om frihedsfølelsen af afmagt og om den submissive tilstand i alle sine former og vinkler, og lyder som et moderne og avantgardistisk svar på nutidens rockmusik.

Normalt udfolder Mavourneen sig live som duo med en grandios og eksperimental mur af lyd og en unik intensitet blandet med Hans Gustavs store, rå og samtidig intime stemme i et poetisk tekstunivers.
På Submassive har duoen dog udvidet deres instrumentering og deres produktioner betydeligt, med både synthesizer, strygere, kor, kirkeorgel og percussion, og til releasekoncerten på Loppen d. 20. maj, vil Mavourneen også være at finde i et udvidet format for netop at lade sangene på det nye album komme til sin ret!

Tjek også disse koncerter ud

Sunbörn – RUST – Onsdag den 17. maj
Tredjeperson – RUST – Torsdag den 18. maj

Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com