MALU – SPOT Festival 2023

Foto: PR

Varmen kom tilbage i kinderne til MALU, der med sine groovy RnB-rytmer og skønne vokal fik sendt tankerne til varmere lande

4/5 stjerner

Hvis man ikke fik varmen tilbage til MALU, så har jeg dårlige nyheder; du kommer til at fryse for evigt. Der blev åbnet op for et gadekryds imellem RnB og pop som gik lige i hofterne og kulden blev dermed hurtigt sendt på afstand. MALU havde medbragt et utroligt velspillende band til at sikre at hendes musik blev oversat bedst muligt til liveopsætningen, og med de få elementer bandet bestod af, bas, trommer og keys, blev der skabt god plads til hinanden hvor alle fik lov til at shine.

Dernæst var det MALUs stemme der tog rummet, for hold da op en stemme hun har! Hun svinger op og ned igennem sit register og ramte ikke ved siden af en eneste gang i løbet af koncerten, på trods af at kaste sig ud i nogle besværlige løb. Hendes vokal medfører helt klart også at meget af hendes musik er melodidrevet, og her har hun også skrevet melodier der er lette for publikum at samle op og synge med på, hvilket skabte et skønt led imellem hende og resten af salen.

Ifølge de lokale har jeg ladet mig fortælle at Volume Village er et af de fede nye spillesteder i Aarhus, men at de endnu ikke har knækket koden i forhold til at tæmme lyden inde bagved containervæggene. Men her må jeg give stor ros til MALU og holdet bag, for de formod at tæmme lyden i et rum der gør det rigtig svært. MALUs utroligt skønne vokal gik klart igennem, og det velspillende band bag hende fik masser af plads uden at mudre ud i genklang.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com