Nordiske Hits // Uge 18

Foto: Ju Kaia // Polina Tsoneva (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

døtre – “follow”

døtres debut-single “follow” fortæller historien om en person som nægter at acceptere et break-up, og begynder at følge sin eks alle vegne, og skildrer grænsen mellem betagelse og besættelse.
Oprindeligt handlede sangen om gensidig og hengiven kærlighed, men da hook-linen i nummeret “I’ll follow you anywhere” ved en fejl blev til “I’ll follow you everywhere”, ændredes tonen og budskabet i sangen drastisk. En sang om betagelse blev til en sang om besættelse, hvorom duoen udtaler:

– De fleste har nok oplevet at tænke strategisk ift. hvor man lige står og ryger en smøg, eller tilfældigvis lige gået en omvej forbi sin eks’ lejlighed på vejen hjem.

I musikvideoen, som er lavet af Morten Rygaard og Kristian Regel, lukkes vi ind i et creepy, men forførende univers. Det afspejles også i vokalproduktionen, hvor man kommer helt tæt på, og hører alle små vejrtrækninger og mundlyde.
døtre, som er aktuelle på dette års SPOT festival, består af Sofie Herdorf Krøyer og Nynne Spangegaard Rasmussen som laver vokalbaseret, voluminøs, elektronisk artpop, og afsøger forskellige afkroge af femininitet. Det lyriske rum er ærligt og teatralsk, og giver plads til både omfavnelse og smålighed.

Ju Kaia – “Four Letters”

SPOT-aktuelle Ju Kaia er klar med førstesinglen “Four Letters” fra sin længeventede debut-EP All of me, but not even close. På nummeret bygger den funklende soul-komet videre på vinterhalvårets stærke singler “CREW” og “Polaroid Pictures”, når hun kryptisk jonglerer med de fire famøse bogstaver i det engelske sprog, hvis betydning lytteren selv må afkode.

En drømmende, uptempo pop-produktion tager lytteren med på en berusende sansesafari, hvor grænserne mellem fristelserne og fornuften udkrystalliseres. Som på det seneste udspil “Polaroid Pictures” opstiller Ju Kaia på “Four Letters” et relaterbart scenarie fra en ung voksens følelsesliv. Hendes reflekterende lyrik formår på fornemste vis at afbalancere en menneskelig grundfølelse af at være tiltrukket af idéen om noget eller nogen, snarere end personen eller situationen selv. Sangen markerer et mere poppet skift i Ja Kaias lyd og showcaser perfekt, hvad lytteren kan forvente af den kommende EP-udgivelse, som rammer højtalerne den 18. august.

Rangleklods – “Song We Used To Play”

Rangleklods er tilbage. Den elektroniske troldmand bag er Esben Nørskov Andersen — og han er i sit es. Han bygger sin helt egen bro mellem melankolsk sangskrivning og en futuristisk sammensmeltning af elektroniske greb. “Song We Used To Play” bevæger sig i et univers af 90’er house tilsat en knivspids eurodance med fremadskuende, skarpe synths og en fire-i-gulvet rytmik. Lydlandskabet omkranser eftertænksomt sangens fortælling om minder fra formative og forbipasserende venskaber i Rangleklods’ provins-ungdom, hvorom han udtaler:

– Det er en sang om et venskab, der gled ud i sandet. Man flytter væk, glemmer at skrive og til sidst er relationen bare et varmt minde, man holder fast i. Og teksten er, ligesom venskabet man tænker tilbage på, også ved at forsvinde – kun melodien sidder stædigt fast

Tjek også disse udgivelser ud:

Abus Lang – “Fade Away”
Aurelia dey – “Soldier”
Baloosh – “Helwa (feat. PAY & Xabski)”
Carla Olsen – “In Your Palm”
DATTER – “HAVN”
Diane Emerita – “I’ll Go”
Gandy – “Det Okay”
Gula Blend – “Hemma hos dig”
Isbjörg – “Afterglow”
Jonahh – “Ghost Of You”
Josef Franch – “Giv Mig Det Hele”
KOPS – “Jeg Er Bare Glad”
Little Dragon – “Slugs of Love”
Maja og de sarte sjæle – “Peter og June Belli”
MALU – “Comfort Zone”
Marianna Winter – “Consequences”
Omar Rudberg – “She Fell In Love In The Summer”
ØNDI – “GLASLOFT (feat. Tandem)”
såforsatan – “Røre Ved Mig”
Simon Alexander – “Happy Going Lucky”
Vinnie Orlando – “Ude Til Det Sent”
waterbaby – “911”

Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com