Ugens Uimodståelige // Uge 19

Foto: Reitzel // Louie Jacob (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Jaya May – “Yours”

I starten af april udgav Jaya May sin første single “Let Me Know” og nu er hun klar med 2. single fra den kommende EP. Titlen på den nye single er “Yours” og er en af de få kærlighedssange, som ikke handler om forelskelse. Første single gik lige i hofterne. Denne gang går den lige hjertet. Produktionen af “Yours” er på samme tid storslået og simpel. Når omkvædet først går igang “You make me so proud to be yours”, kunne man godt forveksle den med en bryllupssang. Der er noget over lyden af orgel og den smukke melodi, som kaster én direkte ind i en vielse, men som versene skrider frem, viser det sig at handle om en helt anden slags commitment. En pagt mellem venner. En tak til dem, der ægte er der for én og en følelse af stolthed over at være en del af en gruppe, som aktivt har valgt at blive ved med at vælge hinanden til. Kunstneren udtaler selv om singlen:

– Det er én af de sange, der betyder allermest for mig. Den giver mig en følelse af taknemmelighed over at have de mennesker omkring mig, som jeg har. Samtidig tror jeg også på, at det vi modtager i et stort omfang er en afspejling, af det vi selv sender ud. Derfor giver det mig også en følelse af, at have fortjent det hele og hvad er egentlig bedre, end at mærke at det fede menneske, man har gjort en indsats for at blive til, bliver set, forstået og støttet af andre.

Reitzel – “Blod På Gulvet”

“Blod På Gulvet” er et afløb for tanker. En fortælling om at reflektere over de handlinger man skulle have foretaget sig, i stedet for bare at stå tilbage uden plaster på de åbne sår, man selv har påført sig. Og mens man står der, forbløder man. Dråbe for dråbe. I afmagt tror man, det bedste plaster på såret er at blive stående. I frygt for, at hun flår såret op, i frygt for at hun vil gøre endnu mere skade på én. Men Reitzel bliver svagere og svagere, for han står det samme sted, og de åbne sår får ikke plaster på, for han tør ikke konfrontere sine følelser og de mennesker, som betyder noget for ham. Hans eget ego bliver for meget for ham, for i stedet for konfrontationen lever han i troen på, at det hele nok skal gå fint, hvis ikke han gør noget ved problemet. I “Blod på Gulvet” er det historien, der er vigtig. Reitzel har pakket teknikken væk, og i stedet fokuseret på at formidle hans følelser – modsat af, hvad han gør i den historie, han fortæller. Derfor er Pede B med på tracket. Reitzel kalder ham: “En af de bedste historiefortællere i Danmark.” Hans vers er fugleperspektivet, og ikke Reitzels specifikke situation. Sangens stærke historie bliver understøttet af et stærkt cinematisk lydbillede, som omfavner fortællingens dramatiske højder eksemplarisk.

The Jürgen Clubs – “Rare Candy”

Med hurtige og pompøse indierocksange sparkede den danske kvartet The Jürgen Clubs døren ind til musikscenen i slutningen af 2022. Her udgav de debutsinglen ”You Never Take Me Anywhere, James” efterfulgt af ”Shiver”, og senere opfulgt af impontens-hymnen: “Soft”. De følger nu op på de tre helt geniale singler med udgivelsen af “Rare Candy”, som bærer samme høje energi-niveau, som efterhånden er forventet fra bandet. Med humoren helt fremme i sædet og store elguitarer der omringer vokalen, fungerer sangen som et musikalsk karatespark, og sætter gang i alle fødder i rummet.
The Jürgen Clubs blev født i 2021, da Magnus Grilstad og brødrene Victor og Julius Schack – der med Heimatt og Alcabean alle tidligere har spillet store festivaler som Roskilde, Smukfest og SPOT – bestemte sig for at skabe et nyt projekt med store armbevægelser og højt til loftet. Senere tilsluttede Sebastian Toft sig gruppen, og sammen har de skabt et unikt univers, der bevæger sig inden for den selvopfundne genre, jacuzzi-rock.

Ellers Tilføjet Til Playlisten:

Agnes Hartwich – “what’s in it, babe?”
Ane Brun – “Hand In The Fire”
Arlo parks – “Pegasus (ft. Phoebe Bridgers)”
“atom” Chris Dall & Powerband – “Ingen sikkerhed”
August høyen – “Det Hele Handler Om Dig”
BENN – “Who Am I To Say (8:50)”
DATTER – “Myldretid”
FVN – “Stunt”
Giift – “Lonely”
iB101 – “Destruction Babe”
James Ellis Ford – “Pillow Village”
Jeremy Troy – “Moonlight”
Luke Alvin – “A Part of You”
Oliver Ciao – “A WAste Of Time”
Raghd – “Lifetime”
Rune Søltoft – “syre_engel”
Sara Lew – “Out of Nowhere”
shiver less – “106 Days”
Skt. DeLarge – “HEYOAH”
Timur – “Ude Af Syne”
Ukendt Kunstner – “Aerosol”
Vingard – “Into the Woods”

Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com