Ugens Uimodståelige // Uge 21

Foto: Iris Loom // Valentin Marcus Andersen (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Iris Loom – “Amber Heart”

Med “Amber Heart” leverer Iris Loom en eksplosiv sang. Vekselvirkningen mellem desperation og forløsning opleves gennem tekstens malende billeder og musikkens enorme lyd. Sangen kulminerer i et klimaks af teatralsk digtoplæsning og instrumental energiudladning, hvor Iris Loom manifesterer deres poetiske og sanselige udtryk.

Inspireret af naturskønne skove og søer har Iris Loom skabt en række sange, der maler deres personlige virkeligheder i naturkraftens rammer. Sammen skaber sangene en bevægelse i menneskelig bevidsthed, gennem indtryk, handlinger og relationer. En samling der forener intense tekst- og lydbilleder samt korte intuitive sange under titlen I love it when your hands kiss the kitchen table. Ideen om at opfange og opskalere små, skønne indtryk og følelser.

Sangene på I love it when your hands kiss the kitchen table har vidt forskellige inspirationskilder, der tilføjer alt fra detaljerig lyrik og omhyggelig sounddesign til dynamiske metal-breakdowns og intense udladninger af energi. Musikken er på samme tid følelsesladet samt skrøbelig og på kanten til at eksplodere.

“Amber Heart” er den fjerde og sidste single før det fulde værk I love it when your hands kiss the kitchen table udgives.

KAPPEKOFF – “New Spring”

KAPPEKOFF sænker tempoet og serverer et dejligt stykke forårs-magi sammen med Stefanos Yowhannes. “New Spring” er titelnummeret og den første single fra en ny EP, der udkommer i september.

Bag navnet KAPPEKOFF står bassisten og producenten Magnus Falkenberg fra Oslo. Musikken er beslægtet med den elektroniske Oslo-disco, som er gjort kendt af kunstnere som Lindstrøm og Todd Terje, hvor Falkenberg blander popmusik, jazz, improvisation og elektronisk musik.
Stefanos Yowhannes befinder sig i laget mellem sårbar alternativ RnB, elektroniske indie-toner og neo-soul.

Den kommende EP er den første af to, hvoraf den første, New Spring, har et lavere tempo end tidligere og læner sig op af beats og HipHop. Første single er den guitardrevne sang “New Spring”, hvor Stefanos Yowhannes bidrager med silkeblød vokal.

Scarlet Pleasure – “HAPPY”

Scarlet Pleasure er “HAPPY” på deres nye single. Eller er de? Sangens titel og opløftende beat lyder af uforglemmelige sommerfester, men under overfladen findes måske flere sider bag det nærmest manisk repeterende ’chant’ gennem den nye sang.

Musikalsk er ’HAPPY’ inspireret af den cirkulære følelse som bl.a. ligger bag klassisk country-folklore. Og den repeterede stemning går igen på den tematiske basrundgang, der lyder af stram 70’er funk, og bakkes op af stemmerne fra et bulgarsk kvindekor, der vækker minder om 90’ernes big beat samples. I en tid, hvor ”everything is a remix”, har Scarlet Pleasure på deres kommende album, taget udgangspunkt i bandets fundament – guitar, bas og trommer – men med frihed til, udenfor den faste ramme, at bryde alle regler og skabe lige hvad de vil. Bandet fortæller:

”HAPPY” handler om at være ude på et overdrev. Et manisk sted med hurtige stimulanser, stoffer, sex og jagten på likes. En ’Fear and Loathing’-energi. Vi lægger ofte et pres på os selv og hinanden til at skulle være lykkelige så ofte som muligt, uden rigtigt at give plads til de mere mørke følelser vi mennesker rummer. Den tanke kan godt virke klaustrofobisk. De følelser har vi forsøgt at give plads til i produktionen. For os er “HAPPY” kontrastfyldt – man ved godt, at man er ude i et overdrev, og selvom det ikke er et harmonisk sted at være, så kan det også godt være et spændende sted

Ellers Tilføjet til Playlisten

Alexander Grandjean – “Phoenix”
Alexia Chambi – “Lies”
Alvah – “Land of Regrets”
Anna Mose – “Variations of Love”
Artigeardit – “Spåkone”
A.S. Fanning – “Sober”
Astrid Engberg – “Blue Rise and The Fall”
Benjamin Hav – “Esbjerg, Torden Og Regn”
Cindy Chiche – “CPH Dreaming”
DIBSET – “Tilbage”
Febern – “Ingentinget”
FERN – “Exnomination (Quarterpoundrrr Remix)”
ILMA – “Something Stronger”
johan.sylvest – “Brændt Ud”
Jungle – “Dominoes”
Kasper Juul – “Bliver Her Lidt Endnu (Theme Song from ‘Englemageren’)”
Kota the Friend – “Hope You Heal”
Lyonne – “Corners”
New Banke – “Silverfish”
PRISMA – “Andy”
Silvia – “Lyst Til At Se Mig?”
Stepz – “Fast Life (feat. Gilli)”

Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com