Ugens Upcoming // alga

Foto: PR

Den københavnske duo alga har stille og roligt sneget sig ind i hjerterne på flere og flere, og med tre singler ude synes duoen næsten ustoppelige. alga består af en vokalist og en komponist, og deres univers lyder elektronisk på alle fronter. Duoen emmer af ny energi, og det kan intet andet end at smitte når du lader deres spændende univers tage over dine øregange.

Med distortede vokalspor og storslåede musikalske kompositioner, skaber alga sin helt egen lyd. Med konnotationer til Flume og FKA Twigs, ligner alga en klassisk electronicduo direkte fra gaderne i Berlin. alga tager deres elektroniske undergrunds univers op i dagslys og inviterer alle til fest der ellers ofte er gemt bag væggene af diverse raves og klubber. alga bevæger sig lynhurtigt og kunne flashe med en SPOT-booking allerede efter udgivelsen af deres anden single. Duoen er på alle måder en act du skal holde øje med. Deres kreativitet og særlige udtryk er også grunden til at de i denne uge er udvalgt til Ugens Upcoming, og du kan lære endnu mere om den spændende duo lige her:

Hvem er alga?

– alga er en elektronisk pop-duo bestående af vokalist og sangskriver Alberte Silberbrandt og producer/komponist Gabriel Blachmann. 
alga er et rum man træder ind i. En tilstand, man higer efter at være i, når tingene er uudholdelige eller magiske. 
alga er solnedgange og dunkle kældre. 
alga er eufori og kaos. 
alga er at elske nogen, men at tage hjem med en fremmed. At kigge sig selv i spejlet og ikke kunne lide, hvem man ser. At hige efter, at blive et stjerneskud – og den spinkle, men sikre tro på, at man en dag bliver det. Og at alt, man får lov at være og opleve indtil den dag, skal bruges gavmildt og eksplosivt. 

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vores lyd er poppet og elektronisk. Vi arbejder aldrig udfra en genre, hvilket gør, at vores musik ofte er inspireret af greb fra forskellige steder. Vi bruger i nogle numre greb fra RnB, HipHop og Electronica både i trommerne og i vokalens levering, mens der på andre numre hersker mere ambience eller drum n bass-inspirerede beats. 

Hvordan startede I? 

– Vi begyndte alga under corona pandemien i Gabriels studie på Nørrebro. Vi aftalte at mødes 2 gange om ugen og begyndte at lave vores første single. Vi har brugt mange timer med at sidde klistret til skærmen i det mørke studie. Det var også her, at Gabriel lærte Alberte at drikke portvin. 
Det er ved at være 2,5 år siden, at vi startede… 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Alberte er for øjeblikket bosat i Aarhus, hvilket har gjort vores proces en del anderledes end i starten. Ofte starter det med et beat, som Gabriel har lavet – og dernæst en indspilning over beatet, som bliver bouncet tilbage til Gabriel i studiet i København. Derfra udvikler produktionen sig, ligesom tekst og melodi også bliver nytænkt hen ad vejen. Vi mødes ofte i København eller tager i sommerhus for at lave de sidste indspilninger.

Hvilke musikere har haft størt indflydelse på jeres lyd? 

– Kunstnere som FKA Twigs og Flume er nogle af dem, som vi henter sonisk inspiration fra. Det er blandt andet FKA Twigs’ levering af inderlige tekster og rytmiske måde at synge og rappe på, som vi elsker og forsøger at lade os influere af. Flume’s produktioner er overlegne, elektroniske og danseindbydende – som nogle af de ting, vi ser op til hos ham.  

Hvad er der på pladespilleren lige nu? 

– Invocation med Bobby McFerrin, SIREN med Shygirl og Brrr med Kim Petras.

Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

– D. 26. Maj udkommer vores første EP; Don’t Buy Me Flowers. Det sidste halve år har gået med at færdiggøre sange fra de seneste par år – og det føles ret fantastisk at få lov at dele det med jer. Og så er vi stille og roligt begyndt at summe over, hvad der skal ske på den anden side af sommerens festivaler og spillejobs.

Hvad er drømmen? 

– En Pitchfork anmeldelse, at spille på Roskilde Festival og på større scener rundt om i verden – og så at arbejde sammen med nogle internationale artister, som vi selv beundrer og lader os inspirere af.

Hvis I kun måtte vælge en af dine/jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så? 

– “Feeling Of U” – dens Drum N Bass inspirerede beat og simple tekstunivers skaber en helt klar stemning af forelskelse og besættelse. 

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Uha.. nok noget stærkt, som ikke smager stærkt. En bittersød fornemmelse. En whiskey-sour, måske?

Tags:
Helena Holm-Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com