USSEL – SPOT Festival 2023

Foto: PR

USSEL erobrede Rytmisk Sal fredag aften, til en koncert der mest af alt bød på energi og eufori, mens man kunne have ønsket sig mere af en af landets største vækstlagsartister.

3/5 stjerner

USSEL har vokset sig stor inden for det sidste års tid, hvilket tydeligt kunne ses på den forbløffende lange kø der snoede sig gennem Musikhuset ned til Rytmisk Sal fredag aften. På scenen kom en maskeklædt USSEL ind, flankeret af livebandet “Revisorerne”, til øjeblikkelig begejstring fra det indlogerede publikum der var så heldige at få en plads i salen. Der blev hurtigt plads til ny musik, da det ikke-udgivede nummer “Engle & Blå Mærker” fik spilletid, før USSEL på scenen fik selskab af marcus.wav, til et moderne remake af Nordstrøms kultklassiker “Berlin”. Forinden USSELs koncert var jeg taget et smut forbi marcus.wavs egen koncert, hvor USSEL også kom på besøg til at fremføre selvsamme nummer, så det var da også oplagt at marcus.wav gengældte tjenesten.

Herefter fulgte det populære kærlighedsnummer “en sang til min kommende kone”, hvor USSEL kom i øjenhøjde med sit publikum, da han trådte ned fra scenen og hoppede og dansede i selskab med sine fans, til et af koncertens absolutte højdepunkter. Den nyeste single “Datter Af Dæmoner” skabte også eufori, før det hele kulminerede med “DÅBEN” og “KYSSER KINDER PÅ DINE TAARER” til en ekstatisk og intens afslutning. Dog står jeg tilbage med en lidt tom følelse.

USSEL er god på scenen, og han formår at være i hyppig kontakt med sit publikum, men alligevel er det som om at han ikke formår at få hele salen med sig. Jeg savnede især følelsen af at blive overrasket, da de udvalgte sange i en vis grad flød sammen, hvilket var ærgerligt for den samlede koncertoplevelse. USSEL er stadig en artist under progressiv udvikling, så jeg er ikke i tvivl om, at fremtiden byder på meget mere USSEL – og jeg glæder mig til at følge udviklingen.

Oliver Schalck
oliverschalck@bandsoftomorrow.com