Zar Paulo – SPOT Festival 2023

Foto: Oskar Dahl (Pressefoto)

Scenen var lagt, da den populære kvintet Zar Paulo på hjemmebane skulle vise sig værdige til at udfylde Store Sal, som hovednavn på dette års Spot Festival.

5/5 stjerner

Med et blåt stroboskoplys rettet mod scenegulvet, blev lamperne i Musikhusets Store Sal dæmpet, og ind trådte Zar Paulo. Øjeblikkeligt fandt det stillesiddende publikum anledning til at rejse sig op med en stående applaus og anerkendende begejstring, som et bevis på at den propfyldte sal var klar. Klar til at blive vidner til en uforglemmelig koncert. Med en pulserende bas rumsterende i gulvet, indledtes koncerten af nummeret “Kan Du Holde Til At Holde Det Inde”, forinden “Tæt På Paradis” igangsatte en befriende stemning blandt publikum, hvis kolossale støtte mod aftenens hovedpersoner ikke var til at tage fejl af.

Store sal i Musikhuset er i særdeleshed STOR, så spændende var det, om Zar Paulo kunne udfylde scenen og få hele salen med sig. Disse bekymringer blev hurtigt gjort til skamme. Selv sad jeg placeret langt fremme i salen, så jeg må da personligt indrømme at jeg nærmest fik sceneskræk, da jeg vendte mig om for at skue ud over den massive menneskemængde der var samlet. Dette syntes dog ikke at være et problem for forsanger Emil Vammen, hvis karakteristiske bevægelser og bemærkelsesværdige tilstedeværelse blev udfoldet under numrene “Klap For Fædrelandet” og “Interessantmand”. Under førstnævnte blev der engageret klappet med på det ørehængende omkvædsklap, før Vammen bevægede sig ned til sit publikum under “Interessantmand”, hvilket fik en til at føle, at man for alvor var en del af koncerten.

Herefter fulgtes en sekvens med “Stop Believing” og den energiske “Tiger”, forinden “Jeg Synes Du Er Dejlig” fra den nyligt udgivne plade Elendig Software lukkede ballet, med et indtagende lysshow og en tekno-inspireret afrundring, der sørgede for at man gik fra koncerten mættet af indtryk.

Jeg må ærligt erkende, at der ikke var en finger at sætte på Zar Paulos koncert fredag aften, hvor de flere gange sørgede for at tage ejerskab over lokalet, med en generøs anerkendelse af det oplagte publikum, hvorfor de fortjener det største femtal der findes.

Tags:
Oliver Schalck
oliverschalck@bandsoftomorrow.com