Benjamin Hav & Familien – NorthSide 2023

Foto: Henrik Sørensen
Venue: Astra
Dato: Fredag den 2. juni 2023

Benjamin Hav er uden tvivl én af de stærkeste, sjoveste og mest unikke artister, vi har haft på den danske musikscene i mange år. Dette beviste han og familien i de tidlige aftentimer på årets NorthSide.

5/5 stjerner

For den her koncert vil stå tilbage som ét af de største højdepunkter for en enorm mængde af årets gæster på NorthSide. Det er der ingen tvivl om. Benjamin Hav er generelt svær at blive klog på. Mest fordi, at manden har en ironisk distance til alt, hvad han fortager sig. Nogle ville sige, at han ikke laver andet end at snakke lort hele tiden. I interviews, i sine sange eller for eksempel i sin lange ene-tale inden han trådte ud på Astra-scenen, på NorthSide. Han har sin helt egen måde at være mærkelig på og sige de mest absurde ting på. Og det bløder hele vejen fra hans besynderlige hjerne og ned i hans medbragte store band, som i går var iklædt tweed-jakkesæt, og jo som bekendt går under navnet familien. Det er Benjamin Havs helt eget univers, og på NorthSide trådte vi alle med ind denne verden, hvor alting skulle være sjovt, vanvittigt og energisk.

Det var en fremragende koncert for alle at være en del af. Foran den store Astra scene havde publikum strømmet tæt på for at kunne få de bedste pladser til at skråle med på “Den Dejligste Boy”, “Musse”, “Lampeskærm” og mange flere af de fantastiske hits fra både Banal- og Benjamin Hav-tiden. På scenen var der kælet for hver enkelte detalje. Med sit velspillende band i ryggen – og når jeg siger velspillende, så menes i den fineste forstand af ordet – og sine to komiske dansere på hver sin side, var vi alle både totalt underholdt og musikalsk forkælet hele vejen igennem. Frontfiguren havde både overskud til de improviserede øjeblikke, i sammenspillet med de indøvede dansekoreografier, som gav sceneshowet en helt særlig form for professionalitet og energi. Det var en vanvidsfest, der både lød og så perfekt ud!

Et helt særligt højdepunkt for mig blev under den nye “Esbjerg, Torden Og Regn”, der midt i den højenergiske og stærkt komiske fest havde en tiltrængt rørende karakter, på en anden måde end “Spice up your life”, som han åbnede hele showet med.

Den her mand virker til at være født til at stå på en scene. Han ramte intet forkert på årets NorthSide, hverken i sin energiske optræden på scenen eller på sin vokal-præstation, der med sit genkendelige udtryk rammer pulserede tungt og fast lige i brystet på hver en lytter. Ser du Benjamin Hav & Familien på plakaten et sted – tag til det, for guds skyld da!

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com