Koncertanbefalinger // Uge 34

Foto: Jacob Aksglæde // PR (pressebillede)

De fleste af sommerens største festivaler er nu overstået, og du savner måske allerede følelsen af at befinde dig midt i et menneskehav med en kold øl i hånden. Men fortvivl ej, der er heldigvis stadig festivalstemning at finde i musiklandets sensommer. Derfor vil denne uges koncertanbefalinger guide dig gennem nogle spændende og sprøde koncerter, der spænder fra folkemusik til kraftfulde lyriske tekster. Du kan læse mere om 5 udvalgte oplevelser herunder.

Karrusel Festival

Oplev fortryllende øjeblikke på Karrusel Festival, hvor ny international dansemusik forenes med et magisk cirkusunivers. Festivalen udfolder sig over tre dage midt i skoven på Refshaleøens forladte skibsværft. Med over 30 kunstnere fordelt på tre scener samt en charmerende karrusel får du en unik musikoplevelse under åben himmel. Dyk ned i en verden af elektroniske toner, når nogle af verdens bedste kunstnere inden for elektronisk musik indtager scenen, heriblandt Narciss fra Tyskland, RSS Disco fra Hamburg, Âme fra Tyskland og Anna Logic fra København. Karrusel Festival byder på ekstraordinær underholdning med et gøglerunivers, der inkluderer ildgøglere, akrobater, dansere og tarotlæsere fra Frankrig, Tyskland og Danmark. Festivalens karakteristiske vintage-karrusel tilføjer en unik atmosfære til begivenheden. Karrusel Festival er en farverig hyldest til elektronisk musik og cirkusverdenen, der vil give dig uforglemmelige øjeblikke midt i skoven.

Hvor: Refshaleøen

Hvornår: Fra torsdag den 24. august til lørdag den 26. august.

Tønder Festival

Tønder Festival skiller sig ud med sin unikke musikprofil. Her hyldes folkemusik i alle afskygninger, fra blues og country til irsk folkemusik og klezmer. Festivalen fremhæver den kulturelle mangfoldighed og musikkens grænseoverskridende natur. Tønder Festival er ikke bundet af én genre, men åbner dørene for fusioner og eksperimenter. Udover koncerterne er festivalen hjemsted for dygtige sangskrivere og historiefortællere, der formår at forbinde med publikum. Blandt de anbefalede kunstnere er AySay, der blander traditionel folkemusik fra Tyrkiet med moderne elementer og flere sprog. Derudover kan Alisa Amador også anbefales, som imponerer med sin alsidige tilgang til jazz, funk og alternativ folk på både spansk og engelsk. Desuden kommer Graham Nash, en musikveteran, bringer sit imponerende repertoire af hits samt engagement i samfundsdebatten til festivalen. Tønder Festival er en unik mulighed for at udforske musikkens mangfoldighed og opdage nye talenter og etablerede kunstnere, alt sammen inden for rammerne af en fri og eksperimenterende musikalsk atmosfære.

Hvor: Tønder

Hvornår: Fra torsdag den 24. august til søndag den 27. august.

Blaue Blume

Efter nogle års sideprojekter er det danske band Blaue Blume tilbage som trio med de nye singler “Country,” “Crush” og “Mood.” Gruppen, kendt for sin unikke stil, har skabt en mere enkel lyd, der fokuserer på melodier fremfor tidligere storladne elementer. Efter en tre-årig pause er Blaue Blume vendt tilbage til musikscenen, og singlen “Country” udforsker ideen om romantikken ved livet på landet som en indre tilstand. Forsanger Jonas Schmidt forklarer, at sangen opfordrer til at finde sit indre “land” uanset fysisk placering. Desuden har bandet udviklet deres musikalske tilgang. Tidligere ønskede de at udtrykke en bred vifte af følelser, men nu fokuserer de på enkle, kommunikative sange. Blaue Blume har også udgivet singlen “Mood,” der udforsker følelsen af at skjule angst bag en facade. Sangen opfordrer til ærlighed og åbenhed omkring vores indre følelser. Med deres nye musikalske retning er Blaue Blume klar til at optræde på Tivolis Plæne fredag kl. 19. Koncerten er en chance for at opleve deres udvikling og nyeste musik live.

Hvor: Tivoli Plænen

Hvornår: Fredag den 25. august

Cano + William Quist + Antn.

På torsdag byder Rust på en showcase aften med ANTN, der synger om ulykkelig kærlighed og personlig rejse. Cano blander punk-rap og introvert bedroom-pop med dyb introspektion. William Quist kombinerer hiphop og pop-elementer og guider lytterne gennem relaterbare oplevelser. Alle tre artister leverer ærlig og dybt berørende musik. ANTN forener sin opvækst med Dizzy Mizz Lizzy og ‘Sneglzilla’ i sin musik. Cano bruger stemmen som instrument med autotune og effekter. William Quist har allerede vist potentiale med singler som “Lyset i Mørket” og “Bedste/Værste”. Alt i alt lover denne koncertaften på Rust en oplevelse fyldt med personlige og hjertevarme toner, der bevæger sig fra indiepop/rock til introspektiv punk-rap og hiphop-magi. En aften, der med sikkerhed vil forankre sig i dit musikalske minde.

Hvor: RUST

Hvornår: Torsdag den 24. august

Jacob Aksglæde

Jacob Aksglæde, den danske sanger og sangskriver, kombinerer dansbare digte med radiohits og utallige festlige koncerter. Hans seneste udgivelse, “Huset Brænder,” lancerer en ny fase med flere kommende single-udgivelser. Med tre EP’er og et album har han etableret sig som en af de mest spændende nye navne på den danske musikscene. Hits som “Giv Lys Igen,” “PromilleRomantikken,” “Næste Sommer” og “Fantomfølelser” har skabt en bred fanskare, der med sin bittersøde popmusik og relaterbare tekster har vundet både lytteres og anmelderes hjerter. Han debuterede med EP’en “Aksglæde” i 2016 og har sidenhen modtaget rosende anmeldelser for sine livekoncerter med et talentfuldt backingband. Aksglæde holder altid publikummet på tæerne, og selvom koncerten er i aften, har han lovet en spændende overraskelse via sociale medier, der kun øger forventningerne til hans optræden.

Hvor: Tivoli Plænen

Hvornår: Tirsdag den 22. august

Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com