UGENS UIMODSTÅELIGE // Uge 32

Foto: Pater // Magnus Munk Tækker (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du ellers gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste

Pater – “Køn for dig”

Pater er et aarhusiansk band, der med sine ærlige tekster om relationer, identitet og seksualitet vækker en ressonans til en form for soveværelses-pop genfundet i et musikalsk omsvøb af veltænkte klange, der sættes sammen af rungende blæs og veltænkte harmonier. Bandet viser et musikalsk overskud med deres nye single “Køn for dig”, der ligeledes bliver udgivet sammen med en kommende EP i med samme navn. Derved følger de stærkt op på deres debutsingle “Skovdyr”, og vi kan ikke vente med at se, hvor denne musikalske perle skal hen.

Deres tekster er relaterbare og veludtænkte. Ingenting er tilfældigt, men alligevel leveres vokalen med en doven, dog nærmest overlegent overskud, der slynger sætninger ud som: “Vi tror, vi er så moderne, men jeg ligger stille for dig, kun for dig, er køn for dig, et køn for dig”.

Lyt til deres single her!

Nva – “What I Want

Den norske NVA har udgivet en medrivende single, der kan beskrives som en legende pop/R&B sang, der giver dig lyst til at danse solen frem. Efter to år er hun tilbage med en empowering sang, der handler om at fortælle sin partner, hvad man vil ha´! Nva beskriver selv sangen således: “- This might come as a surprise (haha) but no one is a mind reader, and you simply have to say things exactly as they are in order to give people a chance to change”

Lyt til Nva´s brandvarme single lige her!

Olivia Rodrigo – “bad idea right?”

Mangler du en sang, der retfærdiggøre alle dine dårlige beslutninger, når det kommer til at se den person, som du bare ikke burde? Så leverer Olivia Rodrigo tunen til din kaotiske energi, der hylder de dårlige beslutninger i sin nyeste single: “bad idea right?”. Sangen trækker tråde til 00´ernes nostalgiske univers, der ligeledes afspejles i singlens tilhørende musikvideo, som portrætterer en teenagepige, der prøver at finde på undskyldninger for ikke at se sin eks. Men det viser sig selvfølgelig, at det ikke hjælper noget, når man i følelsesmæssig affekt alligevel ender op på dørtrinnet og banker på deres dør. Rodrigo leverer sin vokal i recitative vers, hvor hun bl.a. udtrykker: “I just tripped and fell into his bed” og “Oh, yes, I know that he’s my ex
But can’t two people reconnect
?”.

Tjek sangen ud lige her!

Ellers tilføjet til playlisten
AMUNDA, Elijah Kashmir – “LIKE THUNDER”
AVA – “Længes hjem”
Coco O. – “Low Key Let Go”
Denni Ian – “Here, In Absence”
Echo Ladies – “Coming Home”
Family Man – “CRAWLERS”
Fox Revett – “Twice”
Jungle, Roots Manuva – “You Ain´t No Celebrity”
Kid Bloom – “Shaky Knees”
Les Imprimés – “Muse”
Lihme – “Medicine”
Monica – “23”
MØ, The Raveonettes – “Attack of the Ghost Riders”
Nva – “What I Want”
Olivia Rodrigo – “bad idea right?”
Pater – “Køn for dig”
Sigrid – “The Hype”
Slowdive – “the slab”
Tim Schou – “Ashes”
Tove Lo – “Elevator Eyes”
yeule – “ghosts”
When Saints Go Machine, Lord Siva – “Starlight (feat. Lord Siva)”
Whitney – “Kansas”
Wildr – “Dream In color”

Anna Sofie Christiansen
annasofiechristiansen@bandsoftomorrow.com