Koncertanbefalinger // Uge 36

Foto: Shame // PR (pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, hvor du i denne omgang kan opleve alt fra opløftende post-punk-outfit til indiepop og undergrunds-hiphop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Shame

I hjertet af Syd Londons pulserende musikscene finder man et band, der er klar til at bryde igennem og efterlade deres egen uudslettelige aftryk. Shame, et post-punk-outfit fra Syd London, har fulgt i stilfulde fodspor fra musiklegender som The Fall og Television Personalities. De har udgivet to bemærkelsesværdige albums, ‘Songs of Praise’ i 2018 og ‘Drunk Tank Pink’ i 2021, der har gjort dem til et af de mest spændende og vitale bands i en ny bølge af unge britiske rockbands. De formår at kombinere dystre og samfundskritiske tekster med tørre, skarpe guitarriffs og pulserende trommer, der skaber en lyd, der er mørk, intens og støjende, samtidig med at den er uhyre catchy og overraskende dynamisk. Deres musik er en skarp kommentar til verden omkring dem, og den formår at ramme en nerve hos lytterne. Så hvis du er på udkig efter musik, der udfordrer og samtidig fænger, eller hvis du ønsker at opleve en livekoncert, der er både intens og uforglemmelig, så bør Shame stå øverst på din liste over anbefalede koncerter.

Hvor: VoxHall

Hvornår: Onsdag den 6. september

Lime Cordiale

I Australiens solbeskinnede univers af indiepop og surfrock er Lime Cordiale som et forfriskende dyp i det azurblå Stillehav. På søndag vil Lille VEGA blive indhyllet i de solfyldte strofer fra dette succesfulde brødrepar, Oli og Louis Leimbach, der udgør kernen i Lime Cordiale. I deres musikalske rejse har de trukket inspiration fra legendariske navne som The Beatles, The Beach Boys, The Strokes og The Growlers, hvilket har resulteret i et unikt og forfriskende lydunivers. Med deres seneste fuldlængde album, “14 Steps To A Better You,” der blev udgivet i 2020, har Lime Cordiale leveret en melodisk og humoristisk indføring i en verden af selvudvikling og selvhjælp. Gennem 14 sjælfulde sange udforsker de de små nuancer af livet og leverer skarpe kommentarer til både nære relationer og den store verden omkring os. Så for dem, der søger en musikalsk oplevelse fyldt med sollys og indsigtsfulde tekster, er Lime Cordiale koncerten i Lille VEGA den 10. september 2023 en begivenhed, der ikke bør gå glip af.

Hvor: Lille VEGA

Hvornår: Søndag den 10. september

Ericka Jane

Ericka Jane, den sensationelle stemme bag de uundgåelige radiohits “Strangers In The Night” og “I Say Stupid Things,” er klar til at indtage Hotel Cecil scenen med en koncert, der vil sætte byen i brand. Hun er i øjeblikket aktuel med sin seneste single, “Come Sit With Us”, som hun har lavet sammen med de to stjernekometer Dopha og BBYBITES. Ericka Jane er ikke kun en kunstner, der sætter musikken i centrum, men også en livsglad festdronning, der leverer hits, der kan bringe smil frem på enhver ansigt og få byen til at danse. Hendes seneste EP Singled Out er en ægte hyldest til livsglæden. Ericka Jane er bestemt en kunstner, der er værd at holde øje med, og hendes kommende koncert på Hotel Cecil er en begivenhed, du ikke må gå glip af!

Hvor: Hotel Cecil

Hvornår: Fredag den 8. september

F L E M M I N G

F L E M M I N G, den alternative danske rapkunstner, er som en smeltedigel af musikalske genrer og poetisk dybde. Hans unikke blanding af hiphop, jazz, poesi og jordnære tekster skaber en lyd, der er både gennemført og forunderligt krøllet. Men det er ikke kun hans musikalske evner, der gør F L E M M I N G bemærkelsesværdig. Hans ærlige vokaludtryk trækker lytterne ind i hans følelsesmæssige univers og adskiller ham tydeligt fra den musikalske mængde, hvilket placerer ham i en kategori helt for sig selv. Dette blev særligt bekræftet af hans album fra 2022 Vågner Med Solskin, som du kan læse vores anmeldelse af lige her! Men det bliver ikke kun F L E M M I N G, der fylder scenen fredag aften. Som en ekstra bonus kan du også se frem til en opvarmningskunstner med imponerende talent, nemlig So Far So Fus, som stensikkert vil sparke aftenen godt i gang. Så du får ikke kun én koncert, men to fantastiske liveoplevelser i én og samme aften!

Hvor: Ideal Bar

Hvornår: Fredag den 8. september

HOLM

Mikkel Holm Silkjær, en af de mest interessante sangskrivere på den danske alternative rockscene i nyere tid, er klar til at tage os med på en musikalsk rejse, der udforsker de dybe, personlige følelser, som har præget hans seneste værker. Med sit kommende andet soloalbum, Alien Health, står Yung-frontmanden klar til at dele sin mest intime skabelse hidtil. Inspireret af litteraturens verden og en periode med intense selvrefleksion, har Silkjær skabt en samling af ærlige rocksange, der griber lytteren med deres rå og hjertegribende udtryk. På Loppen vil han fejre udgivelsen af dette dybt personlige album med en releasekoncert, hvor publikummet kan forvente en unik og følelsesmæssig oplevelse, når Holm tager os med ind i sit musikalske univers.

Hvor: Loppen

Hvornår: Torsdag den 7. september

Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com