LYX sætter gang i efterårsstemningen med nyt funky nummer

LYX // Lyth Bendik Hole (Pressebillede)

LYX har cementerede dem selv som et af Oslos mest funky bands, der udforsker en klassisk fængende lyd med deres eget særpræget udtryk. LYX er kendte for at levere solide livekoncerter, og de har nu indfanget selvsamme energi i deres nyeste single.

Med deres nyeste single: “Pretend” udviser LYX, at de har indtaget funk-scenen med fængende dansable rytmikker, der leveres med professionel præcision. Bandet låner genreelementer fra både funk, neo soul og filmiske lydlandskaber, der koges sammen i deres eget originale lydunivers. “Pretend” udstråler en legende musikalitet, og udforsker grænserne af popmusikken.

“Pretend” er karakteriseret ved at have en taktfast bund, der understreges af den centrale basgang, som bevæger sig livligt i groovy fraseringer, men som alligevel altid formår, at føre lytteren tilbage på det rette spor. Sangen suppleres af up-tempo trommer, mens en karakteristisk tværfløjte tilfører sin egen særpræg med indbydende hooks, der væver sig ind i lydlandskabet. I sangens C-stykke, får nummeret lov til at gå ned tempo, hvor der introduceres et karakteristisk guitar hook, der efterfølgende ledsages af bassen, som bygger til en sangens omkvæd. Ligeledes finder man i “Pretend” et harmoniserende kor, der får fuld volume i omkvædene, mens det ligger subtilt og understøtter forsangerens varme sprøde stemme i versene.

Sangens lydbillede er komplet i sit udtryk, og har mange musikalske lag, der spiller sammen til en funky sang, som får dig lyst til at bryde i dans.

Dans med og lyt til singlen her!

Tags:
Anna Sofie Christiansen
annasofiechristiansen@bandsoftomorrow.com