Maximillian – Generator 2023

Foto: Maximillian // Jeppe Seiding
Venue: Bachelor
Dato: 9.9.2023

Maximillian indtog Bachelor-scenen med et naturligt overskud og en følelsesmæssig indlevelse i sine numre, der førte til én fuck up, som hurtigt blev lappet sammen af kæk publikumskontakt.

5/5 stjerner

Solen sank stille over festivalspladsen og tegnede en malerisk baggrundskulisse for Bachelor-scenen, hvor det var Maximillians tur til at tage publikum i hånden og dele ud af musikken, og det gjorde han. Showet startede med to numre i rap, der fra første tone slog fast, at Maximillian er en kunster, der synger med hjertet. Med lukkede øjne stod han eftertænksomt og sang publikum til sig, og da de først var rykket i nettet, skiftede Maximillian tempo og leverede energiske pop-skæringer med en naturlig charme og en scenetilstedeværelse, der mindede mere om en rapper end en sanger.

Det var forfriskende at opleve en artist, der forstår sig i liveformatet, for Maximillian og band fik indført et par solide guitar- og klaversoloer, der gav numrene en ny dimension, som man ikke kan abonnere sig til på Spotify. Musikken var velspillet, og der var kun èt fuck up, ifølge Maximillian selv, der valgte at tage et nummer om med begrundelsen: “I skal have en ordentlig koncert”, og svipseren blev da også tilgivet hurtigt med de opfølgende ord: “Vi tager den igen, jeg elsker også introen”. Introen var en lydmur af solidt guitarspil, og den var virkelig god. Det var gennemgående for koncerten, at der blev sunget med følelser, der selv gjorde sangeren rørt, og at der var en lyst til publikum, der kvitterede med spontan fællessang til “Beautiful Scars”. Til sidst bukkede Maximillian og band af, og her på redaktionen bukker vi også. Maximillian er i en helt anden liga som sanger og performer, og det var en fornøjelse at opleve ham spille.

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com