Ugens Uimodståelige // Uge 36

Foto: Morten Fillipsen / Chilie Hviid Orloff (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Morten Fillipsen – “Nutid, Altid Os To”

Den danske singer/songwriter Morten Fillipsen har haft fat i vores hjerter i flere årtier. Hvem husker ikke den unge og halv-generte knægt, som stod og sang om sin store kærlighed i MGP 2002? Knægten er blevet en mand nu, men er stadig betaget af kærlighed og beriger os med den ene smukke sang efter den anden. Morten Fillipsen har netop udgivet sin seneste single, “Nutid, Altid, Os To,” og den er en vaskeægte kærlighedserklæring. Sangen er en inderlig hyldest til Mortens urokkelige kærlighed til sin hustru og deres forhold.

Teksten i sangen er som et vidnesbyrd om kærlighedens uendelige kraft og den dybe forbindelse, der eksisterer mellem to mennesker, der har stået sammen i medgang og modgang i livet. Morten Fillipsen selv beskriver sangen som et personligt kærlighedsbrev til sin hustru og håber, at den vil røre lytterne og minder dem om kærligheden i deres eget liv. Morten Fillipsen, med sine over to årtiers karriere, har altid fanget sit publikum med sin sjælfulde vokal og gribende sangskrivning, både som medlem af folkrock bandet The Grenadines og som solist under navnet In Memoirs. “Nutid, Altid, Os To” er ikke bare en sang, det er en følelsesmæssig oplevelse og en påmindelse om den tidløse kærlighed, der kan eksistere mellem to mennesker. Så lad os alle lade os inspirere af Mortens musik og huske at værdsætte kærligheden i vores eget liv.

Sval – “WEIGHTLESS”

Den 24-årige alternativ-popkunstner Sval fra Norge fortsætter med at udforske sin fascination af hemmeligheder på sin nye, let-syngelige single. Det norske popikon Sval og hendes alsidige EP SECRETS, Pt. 1 er blevet hyldet verden over for dens uforudsigelige lyde og dynamiske tekster. Efter at have udgivet EP’en i maj fulgte hun op med den queer hymne “RAINBOW ” under Pride-måneden. I dag introducerer den norske kunstner endnu en sang, som omkredser temaet hemmeligheder. Med sangen “WEIGHTLESS”, der er let at synge med på, afslører hun en historie om den magiske, men ensomme spænding ved at forelske sig for første gang – og ikke dele det med nogen. Det er også Svals personlige favoritsang at optræde med live.

Hun udtaler:
– “Jeg ville skabe en sang med en direkte og positiv besked, der føles dejlig at synge med på. Omkvædet kom til mig først, og det føltes virkelig godt at synge det. Jeg har optrådt med sangen et par gange denne sommer, og det er allerede min absolutte yndlingssang at synge live!”

På Svals seneste EP udforsker hun sin fascination af hemmeligheder på forskellige måder. Ligesom hendes sidste single, den hjertevarme coming-out historie “RAINBOW”, er “WEIGHTLESS” en historie om hemmelig kærlighed, men på en mindre trist måde. Svals nye lyd er blevet sammenlignet med kunstnere som Billie Eilish og girl in red – en ægte refleksion af hendes alsidighed. Gennem hendes mere end 10 år på den norske musikscene har den 24-årige Sval Rosenløw vundet en stor norsk fanbase, der har fulgt hende tæt, og millioner af lyttere i Norge og internationalt.

Kærlighedsproletaren – “sindssygt tjekket”

Kærlighedsproletaren går til angreb på hate crimes mod drag queens, på hans anden single “sindssygt tjekket”. I Danmark har debatten raset om, hvorvidt det er etisk korrekt at lade drag queens optræde for børn. Samtidig har drag queens verden over oplevet hate crimes. Kærlighedsproletaren, en androgyn artist med en mission om at skabe kærlighedseksplosioner i Danmark, støtter drag queens og ønsker at bidrage til et nuanceret samfund.
Han siger,
– “Drag queens viser børn mangfoldigheden, som vi skal farve samfundet med.”

Kærlighedsproletaren ønsker også at udfordre traditionelle kærlighedshistorier og introducere mere nuancerede fortællinger. Han beskriver en kærlighedshistorie mellem ham selv og en drag queen, der bryder med normerne. Hans single “sindssygt tjekket” er en pop-rock flirtende ballade, hvor han flirter med drag queen Diana Diamond. Desværre ender det ikke som forventet, da Diana og hendes wingman, Pierce Brosnan, stikker af sammen, hvilket efterlader Kærlighedsproletaren med en tåre under hans briller. Kærlighedsproletaren ser frem mod fremtiden med sin kommende EP, le prolétaire d’amour, der udkommer i oktober.

Ellers tilføjet til playlisten

Anguyo – “I for I”
Aurelia Dey – “Done”
Caro – “4ever1”
Carl Emil Petersen – “Slørede Nætter”
Dave and Earl The Band – “Stikk Av”
Elijah Kashmir – “Not Enough”
ELBA – “You Do You”
Holm – “Alien Health”
ISSE – “Tidligt Forår”
Karl Kristian – “Hjemløs (igen)”
Laufey – “Second Best”
Lucas Johannes – “September”
Mattias Kolstrup – “Moon Buggy Joyride”
Misty Coast – “Breathe”
NikoCorlin – “You Don’t Have Everything”
Ole Kirkeng – “Fall in Love with You (at IKEA)”
Olivia Rodrigo – “ballad of a homeschooled girl”
Pleaser – “This Is How I Die”
Roísín Murphy ft. DJ Koze – “CooCool”
Romy – “She’s On My Mind”
Total Hip Replacement – “Rain or Sun”
willum – “Blind”

Følg playlisten herunder!

Cecilie Athena Pliniussen
ceciliepliniussen@bandsoftomorrow.com