Ida Wenøe dykker ned i følelsernes dyb på sit nye album

Ida Wenøe // Ida Wenøe (selvportræt)

Den danske folk-kunstner Ida Wenøe drager os under havets overflade med sit nye album Undersea, som er en musikalsk rejse ned i dybet af følelser og naturkræfter.

Albummet, der er blevet skabt med blot to mikrofoner og en håndfuld instrumenter, transporterer lytteren ind i en verden af stilfærdigt nærvær og enestående håndværk. På Undersea er naturens magi og kraft tydeligt til stede, som lyden af havets brusen og regnen mod ruden, der smelter sammen med musikken og skaber en stemningsfuld sammenhæng mellem sangene og den omgivende natur.

Ida Wenøe deler sin inspiration bag albummet og siger:

“Undersea er et album, der tager fat i alle de følelser, vi forsøger at begrave dybt, men som altid finder vej til overfladen, om man ønsker det eller ej. Med afsæt i vestkystens vildskab og havets kraft har jeg ladet naturen synge med på pladen – lyrisk – men til tider også helt bogstaveligt.”

På dette nye album omfavner Ida Wenøe en akustisk og ren folk-lyd, samtidig med at hun bevarer sin karakteristiske sangskrivning og skarpe tekster. Hun har selv stået for både sangskrivning, indspilning og produktion af Undersea, og albummet prydes af smukke instrumentale bidrag fra Hal Parfitt-Murray på violin, Samantha Whates på mandolin og tværfløjteharmonier.

Udgivelsen af Undersea fejres med to releasekoncerter, hvor Ida Wenøe optræder sammen med sit nye band, “The Wondrous Sea”. Med dette album tager Ida Wenøe os med på en følelsesmæssig og musikalsk dykkertur ned i de skjulte dybder af vores sind og naturens kraft, og resultatet er en lytteoplevelse, der er både dybt personlig og dybt fortryllende.

Lyt til albummet her!

Tags:
Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com