Koncertanbefalinger // Uge 42

Foto: Vilma // Anne Sofie Ravnsbæk (pressebillede)

Sommerens varme og festivaller er nu blot minder, men frygt ej, for musikken lever videre i efteråret. I denne uges koncertanbefalinger tager vi dig med på en musikalsk rejse gennem nogle spændende og varierede koncerter, der vil give dig mulighed for at genopleve den varme stemning, selvom temperaturen falder udenfor. Denne uges koncertanbefalinger byder på alt fra et kæmpestort musikikon til popæstetik og elektroniske beats – disse 5 udvalgte oplevelser, vil uden tvivl tage dig med på en musikalsk rejse, der er lige så fantastiske som de varme sommerdage var. 

Vilma

Marie Vilsbøll, bedre kendt som VILMA, indtager Hotel Cecil i København på lørdag med sit debutalbum Kærlighedserklæringer. VILMA, der stammer fra Vestjylland, skaber danskpop, der dykker ned i følelserne og opfordrer til ærlighed. Hendes musik er inspireret af barndommens erindringer og favner alt fra det magiske til det enkle og komplekse i at være følsom. Albummet, der udkom i april, indeholder ærlige fortællinger baseret på nære relationer og personlige oplevelser. VILMA har markeret sig som en lovende liveartist i Danmark det seneste år med optrædener som support for Mads Langer, Carl Emil Petersen, Signe Svendsen og Annika Aakjær. Derudover har hun også været en del af Signe Svendsens band på turné. Kom og oplev VILMA på Hotel Cecil for en aften fyldt med inderlig danskpop, der berører hjertet og skaber eftertanke. Det bliver en koncertoplevelse, du ikke må gå glip af.
Hvor: Hotel Cecil
Hvornår: Lørdag den 21. oktober

Lil cat
Lil Cat er klar til at indtage Rust med deres eksplosive musikalske fusion af pop og rock. Duoen, bestående af Cathrine van Leeuwen og Mads Vadsager, udfordrer konventionerne med rå, sjove sange fyldt med distortede guitarer og fængende omkvæd, der trækker på både 00’ernes rock og moderne pop. Lil Cat er i den musikalske inbetween-zone, hvor de balancerer mellem naivitet og alvor, og deres musik er en frisk pust i en verden, der forsøger at placere os i kasser. Efter to EP’er er de nu klar med deres første fuldlængde album, skabt i samarbejde med talentfulde kræfter fra Skandinavien som Reveal Party og Kamma. Lil Cats koncert på Rust er en enestående mulighed for at opleve en unik feststemning, der appellerer til dem, der trives i intime atmosfærer frem for de hektiske klubscener. Lil Cat udfordrer de musikalske konventioner og genopfinder festen, og derfor er denne koncertoplevelse simpelthen et must-see.
Hvor: Rust
Hvornår: Fredag den 20. oktober

NØX
NØX er en dansk rapper, hvis tekster går lige i hjertet med deres ægthed. Hendes seneste singler, “Koldt Udenfor” og “Karma bby,” udforsker hendes opgør med musikbranchen. NØX har allerede gjort sig bemærket med debutsinglen “Nu” i 2020 og debutalbummet “Walk of Shame” i 2021. NØX leverer dansk rap på et højt teknisk niveau med temaer som afmagt, eufori, sex, sorg og kringlet kærlighed. Hendes musik kombinerer popæstetik, elektroniske beats og melodiøs finesse og er perfekt til dans. Tag chancen for at mærke alvoren, når NØX indtager scenen på Lille Vega.
Hvor: Lille Vega
Hvornår: Fredag den 20. oktober

Diana Ross

Diana Ross, det amerikanske musikikon med en enestående stemme og en lang karriere, optræder live i Royal Arena torsdag den 19. oktober som en del af The Music Legacy Tour 2023 – Celebrating the Greatest #1 Hits. Hun startede sin musikalske rejse i 1959 som forsanger i The Supremes, der stadig er den bedst-sælgende kvindelige gruppe i amerikansk historie. I 1970 begyndte hun sin solokarriere og har siden skabt globale hits som “Ain’t No Mountain High Enough”, “I’m Coming Out” og “Upside Down”. Med over seks årtier i branchen og et nyligt album fra 2021, Thank you, er Diana Ross en levende legende. Hun har modtaget adskillige priser og har over 100 millioner streams, downloads og salg globalt. I The Music Legacy Tour 2023 fejrer Diana Ross sit store repertoire af nummer 1-hits. Så gør dig klar til en uforglemmelig aften og oplev hendes største hits live i Royal Arena!
Hvor: Royal Arena
Hvornår: Torsdag den 19. oktober

Isak Danielson
Oplev en aften fyldt med følelsesladet musik og dygtig sangskrivning, når den svenske singer-songwriter Isak Danielson indtager scenen på Ideal Bar. Med en sjælden kombination af ungdommelig vitalitet og dyb musikalitet har Isak Danielson skabt sig et navn som en af de mest lovende talenter i dagens musikverden. Isak Danielson formår at indfange den kompleksitet, som kunstnere med langt flere år på bagen ofte må bruge årtier på at udvikle. Hans sangskrivning er dybtfølt og tankevækkende, og hans stemme bærer på en sjælden tyngde og inderlighed, der minder om legendariske kunstnere som Anthony & The Johnsons, James Blake og Hozier. Isak Danielson skaber popsange, der rummer dybe følelser og refleksion. Hans musik er en invitation til at fordybe sig i teksternes betydning og lade sig føre af hans intense vokal. Den kommende koncert på Ideal Bar er en enestående mulighed for at opleve denne unge stjerne på vej mod en lovende musikalsk fremtid.
Hvor: Ideal Bar
Hvornår: Søndag den 22. oktober

Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com