fbpx

Ugens Upcoming: Dos Santos

Foto: Dos Santos // Nicklas Adrian (pressebillede)

I denne Ugens Upcoming retter vi spotlyset mod den unge kunstner Dos Santos. Med sine fødder plantet i både Danmark og Brasilien, laver sangeren popmusik i grænselandet mellem sambaens festligheder og det mørke klublandskab

Dos Santos er en aspirerende musiker i den danske musikscene, der allerede har tiltrukket betydelig opmærksomhed med sine tre udgivne singles. Indtil videre har tusindvis af lyttere nydt hans unikke musikalske tilstedeværelse, der blandt andet kommer til udtryk ved dragende fusion af pumpende club-energi og dansable, højstemte beats fra Brasilien. Al dette indhylles i drømmende melankoli, der mest af alt befinder sig i Dos Santos’ underspillede vokalleveringer.

Dette appellerende udtryk kan spores tilbage i artistens opvækst. Foruden den åbenlyse musikalske fra Brasilien, lever han nemlig også efter en af sambaens potente filosofier, som også udleves i musikken: at livet skal mødes med fest, farver, og mennesker!

På grund af et originalt og begejstrende utryk, synes vi helt klart at Dos Santos fortjener i permanent plads ved den danske musikscene. Derfor skal du også lære ham bedre at kende herunder:

Hvem er Dos Santos?

Jeg er en 21 årige dreng fra København og Brasilien, som prøver at udfordre lytteren gennem det visuelle og musikken.
Dos Santos prøver ikke at passe ind i en kasse og er ikke bange for at blive misforstået.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

House, drømmende, dark med undertoner af portugisiske rytmer.

Hvordan startede du?

Jeg startede med alt rundt om. Mærke jeg lever. Det gjorde jeg ved at komme ud af min comfortzone i hverdagen. Lytte til den stemme i hovedet, som har en ide om, hvordan jeg gerne vil være og hvad jeg vil stå for. Efterfølgende kommer musikken ind i billedet, og jeg prøver at bruge den til at udfolde mig.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Ofte snakker vi internt om, hvad vi gerne vil fortælle, eller hvilken stemning musikken skal hen mod. Efter hører vi et beat, leger lidt med nogle toplines, efterfulgt af tekst. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Kendrick Lamar. Jeg tog engang til hans koncert alene. Det var nok en af de bedste dage i mit liv.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Peter Sommer.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Nye numre til min kommende EP. En lidt anden side af Dos Santos.

Hvad er drømmen?

Drømmen er at kunne leve af det og have et sundt forhold til musikken, og hjælpe andre med at lukke op for et univers de ikke er vant til at bevæge sig i. At være med på sidelinjen, og dele ud af erfaringer og oplevelser, som jeg får på rejsen undervejs.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Alene i nat! Fordi den er jeg meget stolt af.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

En caipirinha, den er stærk, sød og udfordrende for nogen.

Dos Santos uimodståelige lyd kan blandt andet opleves i den seneste single “Alene I Nat”, som vi har beskrevet som en hyldest til ungdommens vitalitet og åbenhed.
Du kan lytte til “Alene I Nat” og resten Dos Santos katalog lige her!

Andreas Madsen
andreasmadsen@bandsoftomorrow.com