Ugens Upcoming // VILD HEST

Foto: VILD HEST // Mathias la Cour (pressebillede)

Ugens Upcoming peger i denne udgave spotlyset på en dugfrisk musikgruppe, der i deres debutsingle udviser sans for deres karakteriske udtryk.

Fire erfarne musikere danner det nyankomne danske indiekvartet VILD HEST. Selvom bandets aftryk på musikscenen endnu er beskedent, viser deres eneste udgivne sang “Menneskekiggeri” en masse potentiale. Man overgiver sig meget hurtigt til deres unikke lydudtryk, som blandt andet er inspireret af elskede danske singer/songwriter ikoner C. V. Jørgensen og Lars H.U.G. Vi har tidligere beskrevet udtrykket i sangen, som en medrivende kombination af en tilbagelænet, frisk instrumental, en opløftende vokalmelodi, og melankolske tematikker om ensomhed og psykologisk isolation. Disse energier bliver dog behandlet i mesterlig sangskrivningshåndværk, der ubesværet forener grundlæggende modstridende kvaliteter i en appellererende popsang.

Der går heldigvis ikke længe før VILD HEST igen er aktuelle, da musikerne snart udgiver deres anden single, hvor man yderligere kan fordybe sig i bandets finurlige lydunivers. Først må vi dog spænde sadlen og udføre vores egen menneskekiggeri. Vi skal nemlig lære denne Ugens Upcoming bedre at kende ved hjælp af følgende ti spørgsmål:

Hvem er VILD HEST?

VILD HEST er en ny hest i den danske musikmanege, der består af fire erfarne musikere, klar til at erobre 2023 med deres alternative popmusik. VILD HEST er fire gutter der forhåbentlig galoperer direkte ind i lytternes hjerter og sind med en særlig hopla-tilgang til musikken. 

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vi kombinerer iørefaldende melodier, funket instrumentering og finurlig sangskrivning for at skabe en musikoplevelse, der tager lytteren med på en rejse rundt i manegen af følelser og stemninger – ofte hvor musikkens udtryk står i kontrast til selve teksten. Lyden er som en sprudlende cocktail af melankoli og energi.

Hvordan startede I?

VILD HEST startede med et ønske om at spille sig ind i en stolt dansk tradition, hvor skæve tekster bliver sunget over funky og catchy instrumentering. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

Vi har en legende tilgang til musikskrivning, hvor alle kan kaste en idé ud i plenum – om det er et ord, et riff eller en melodibid – og så udvikler tingene sig ligesom derfra. Det er derfor faktisk ofte svært på forhånd at vide, hvad den enkelte sang bliver til. Det sker organisk og bliver leget frem.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Vi har ladet os inspirere af store danske musiklegender som C.V. Jørgensen og Lars H.U.G. Særligt på det tekstmæssige. Herudover har den moderne produktion af pop været en vigtig kilde til inspiration. Vi forsøger altid at cherry picke det bedste fra 70’ernes og 80’ernes vibes og sammensætte det på en måde som lyder bekendt, men samtidig med et frisk pust.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Vi kommer fra vidt forskellige musikalske baggrunde, så når vi lytter til musik sammen, er vi omkring meget forskelligt. Mads (guitarist) bringer Steely Dan med, Anders (guitarist) insisterer på Tim Bernardes, Christian (vokal) hiver Rugsted og Kreutzfeldt frem, og Djarn (altmuligmand) skruer op for Ludovico Einaudi.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

Vi i gang med at sætte sidste touch på vores debut-EP, der inkluderer debutsinglen “Menneskekiggeri”. Vi er ivrige efter at dele vores musik med verden og skabe en varig tilstedeværelse på den danske musikscene, og vi glæder os til at udgive singlen “En Masse Ting i Ingenting” her d. 13. oktober.

Hvad er drømmen?

Drømmen er at kunne gøre idolerne stolte og at kunne videreføre en tradition, som vi selv holder meget af! Lige nu bruger vi desuden al vores musikalske energi i øvelokalet og studiet, men vi drømmer også om snarrest at kunne prioritere liveoptræden. 

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Det må blive “Menneskekiggeri”. For nu er det den eneste, der er ude. Men lad os vende det spørgsmål igen efter d. 13. oktober, når “En Masse Ting i Ingenting” er ude. 😉

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

Hvis VILD HEST var en drink, ville vi være som en kaffepunch. Vi ville være en uprætentiøs drink med masser af historie i vores DNA. Ligesom en kaffepunch, ville vi repræsentere utallige tiders røverhistorier, sorg og glæde. Vi ville være som en gammel klassiker, der aldrig går af mode og stadig er lige så relevant i dag, som den var for 100 år siden. Vores musik, ligesom denne drink, ville indkapsle de gode historier tilsat et moderne twist, hvilket gør det til en unik og tidløs oplevelse. Og derudover er Mads fra bandet fra Esbjerg. Så han insisterede på, at vi skulle være en kaffepunch…

Tags:
Andreas Madsen
andreasmadsen@bandsoftomorrow.com