Nordiske Hits // Uge 47

Foto: Goss // Fryd Frydendahl (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores playliste: Nordiske Hits med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig på den Nordiske musikscene

Goss – Naked Mind

Den efterhånden rutinerede singer/songwriter, Goss, er aktuel med singlen “Naked Mind”. Tracket er en akustisk guitardrevet sjæler, der udforsker temaet om at afklæde ydre lag af forfængelighed for at blotte sig selv mere ærligt. Mads Damsgaard, manden bag Goss, fortæller om den morgen i sommerhuset, hvor sangen blev til:

Vi var lige stået op og jeg stod og rørte i en havregrød mens de andre sad klimrede lidt på guitar. Midt i hele virvaret kom omkvædet til mig. Hvis jeg ikke helt tager fejl, så brændte havregrøden på fordi jeg pludselig blev så opslugt af sangen. Det var en legendarisk morgen.

I sangen udforsker kunstneren relationer, hvor friheden til at være sig selv ikke er velkommen over for ens partner. Goss ønsker at pille nogen af disse mentale vægge ned, der ender med at forhindre forholdet i at vokse:

Jeg håber sangen kan sætte noget fri i folk. Jeg håber de får lyst til at blotte sig selv overfor folk omkring dem. Ikke være bange for at sige hvad der rør sig inde i dem. Det er jo på en måde det eneste der rigtigt kan betale sig.

Singlen er anden teaser for sangskriverens tredje album, der ligeledes kommer til at have autenticitet som sit fokuspunkt, da pladens lyd vil fusionere den klassiske amerikanske musiktradition og et moderne københavnsk udtryk. Med sådan en salgstale, samt to brandvarme singler, kan vi ikke andet end at glæde os til foråret 2024, hvor albummet står til at udkomme!

Lyt til “Naked Mind” lige her!

Kidd feat. MAS Igen

To af Danmarks fortrukne rappere, KIDD og MAS, har fundet sammen på det energifyldte track “Igen”, der med kæmpe mængder danseglæde og overskud er en opfriskende kombination af disco og hiphop. Med stramme basslines, synkoperede house-keys og genrens kendetegnende stryger-anslag, leverer duoen legesyge bars om at føle sig fly i sin nye guldkæde og at dræbe gulvet med sine sko. På mange måder et super simpelt og betrådt udgangspunkt – men hold kæft hvor er det bare effektivt! Det er nærmest umuligt ikke at få et smil på læben, når KIDD, med et glimt i øjet, interpolerer sin egen evergreen “Uhh Det Er Så Svært At Være Så God”.

Foruden at være et groovey, festantændende nummer er “Igen” også et smukt eksempel på mødet mellem to forskellige hiphop generationer: KIDD, der efterhånden må anses som én af genrens største sværvægtere, og MAS, der til stor hæder udsendte sin første samlede udgivelse i år. De klæder hinanden, og vi kunne godt klare at høre dem sammen igen.

Lyt til “Igen” lige her!

LUCY – Lander Et Sted

Sidst skal vi forbi et vaskeægte boyband. LUCY er en ny dansk kvartet, der netop har udgivet deres tredje single “Lander Et Sted”. Bestående af de fire unge herrer Sylvester, Sofus, Bertram og Jens, har det spirende musikalske projekt skabt et trygt, inkluderende fællesskab, hvor ungdommens flygtige, men potente følelser, får frit spil.

Ud fra denne kreative kerne er “Lander Et Sted” helt klart en værdig tilføjelse til gruppens relaterbare univers. Sangen er en højst nødvendig reminder til unge mennesker verden over, der i højere grad stresser over tilværelsen, hvad enten det er en stor, eksistentiel angst, der trykker i brystet, eller mere trivielle udfordringer. Til dem der tynges af disse almindelige problemer, har LUCY et vigtigt budskab: bare tage den med ro, det hele lander et sted! Denne pointe er noget nemmere at sluge i selskab med singlen, der beroliger lytteren med lette vokalfraser og fredeligt guitarmotiver. Særligt Sylvesters melodier over bro og omkvæd skaber en betryggende sonisk krammer.

Hvis man er til blød, drivende pop-musik med dejlige melodier og relaterbare temaer, bør du absolut tjekke LUCY ud.

Lyt til “Lander Et Sted” lige her!

Ellers tilføjet til listen:
Anna of the North – “Swirl – Roosevelt Remix”
AV AV AV – “Loving”
Baby In Vain – “I Hate Everything”
Blålyn – “Søger Du Noget Seriøst?”
Cupid Girl – “Time Will Tell”
Deki Alem – “The Big Boom”
Dina Ögon – “Det läcker”
FØNS – “23:30”
Gyda – “Uendelig”
Jeona – “Paradise”
Kimbo – “Single”
Kris – “Hvor blev hun af”
Marcus.wav feat. BJØRN & JOSVA – “Aldrig Doven”
Mørkblødt – “Oles Nye Autobil”
NicoCorlin – “Late To The Party”
Niko Blonde – “Deja Vu”
PRISMA – “Alt Hvad Hun Ville Var At Danse”
Sangt – “Det Døde Hav”
Selma Judith – “Eat Your Soul”
Shootergang – “Hverdagsting”
Univers – “Forsvinder”
William Quist – “Er det bare mig”

Andreas Madsen
andreasmadsen@bandsoftomorrow.com