Ugens Uimodståelige // Uge 49

Foto: GUZO // Daniel Weje Knappmann (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du ellers gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste

GUZO – “Eat Sleep Repeat”

Denne uges playliste begynder med nye toner fra den dugfriske artist August Fogh, aka GUZO, der netop har udgivet “Eat Sleep Repeat” som opfølger til debutsinglen “Radical”. Selvom Foghs virke som solo-kunstner stadig er i sin spæde begyndelse, skal man ikke tage fejl af sangerens store indflydelse og tilstedeværelse i den danske musikbranche, da artisten har samarbejdet med levende legender som Artigeardit, Jada, Goss og Saint Clara. Derfor kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at seneste skud på stammen udmærker sig som et stilbevidst R&B-alt-pop nummer, der med pumpende slagkraft og catchy vokalhooks cementerer GUZO som en aldeles lovende kunster!

GUZO fortæller om sangens tema, at:

Den handler om at hele sig selv ovenpå et knust hjerte. ’Eat Sleep Repeat’ er et selvironisk take på rastløsheden og den selvmedlidenhed man kan falde ned i, når man er dybt ulykkelig. Sangen drejer sig om tiden lige efter at lynet er slået ned – de dage hvor det bare handler om at overleve ved at gå back to basics

Lyt til “Eat Sleep Repeat” lige her!

Fantomkraft 1000 Spørgsmål

Den danske indierock gruppe Fantomkraft er også aktuelle med singlen “1000 Spørgsmål”. I et efterår hvor rocktrioen har udvist et talent for at kombinere eksplosiv energi med dragende lydlandskaber, afslutter de året med en stærk moderne postestsang, der modsiger den paralyserende magtløshed angst kan generere. I “1000 Spørgsmål” fremstiller Fantomkraft denne kamp gennem et dynamisk vekslende lydbillede, der rejser mellem et ulmende, håbeløst vers og et stort, forløsende omkvæd. Med Nina Agerskovs autentiske vokallevering bringes budskabet til døren, når hun et kraftfuldt, autentisk stemmeleje erklærer:

Jeg vil ikk’ se, jeg vil ikk se // Jeg vil ikk’ høre, jeg vil ikk’ høre // For jeg vil ikk’ være bange mere

Fantomkraft er helt klart en gruppe man skal holde øje med, hvis man har noget for god vækstlagsrock! Og man skal ikke en gang særligt længe, da deres første album Strømsvigt forventes at lande i januar 2024.

Lyt til sangen lige her!

E.D. – Divin

Sidst skal vi forbi splinterny kunstner, der debuterer med det alternative hip-hop tracket “Divin”. Den københavnerbaseret sanger og sangskriver Tobias Simeon, bedre kendt under kunstnernavnet E.D. (Enfant Divin), skriver musik med udgangspunkt i sine vestafrikanske rødder samt de helt store vestlige ikoner. Her står indflydelser som Kid Cudi, Joy Division og Malian Desert Blues i centrum for hans musikalske stil.

Gennem musikken udforsker E.D. sin egen personlige udvikling, fra sin opvækst i Vestafrika og overgangen til sit nuværende liv i Danmark, hvori temaer omkring kulturel og religiøs transformation spiller centrale roller. Simoen fortæller videre om sit forhold til musik:

For mig er musik et tilflugtssted . Et sted, hvor jeg tør være ærlig over for mig selv. Hvis det lyder, som jeg ønsker det, føler jeg mig hørt. Også selvom ingen andre har hørt det end mig. Det giver mig et øjebliks fred

Med sine fransksprogede lyrik, en åndende hiphop-produktion og samtidige vokalmelodier, tilbyder E.D. et unikt og dragende musikudtryk, som har placeret ham på vores playliste over uimodståelige tracks!

Lyt til “Divin'” lige her!

Eller tilføjet til playlisten:
Adrianne Lenker – “Ruined”
Ane Sætterstrøm – “Found It – Original”
Arlo Parks ft. Lous and The Yakuza – “I’m Sorry”
Astrid Engberg & Miguel Atwood-Ferguson – “Loving Contemplation (No Drums)”
Courtney Farren & BØRNS – “Together Together”
Crate Classics & DAYYANI – “Can You Believe It?”
Dos Santos – “Under Vand”
Downtown July – “Utydelige Bevægelser”
ELBA – “I’m a Dancer”
El Perro del Mar & Vessel – “Kiss of Death”
Fägring – “Så länge vi”
Fred Again.. & Baby Keem – “leavemealone”
Giant Rooks – “Fight Club”
Honey Hideout – “Goodbyes”
IDLES – “Grace”
Laura4evigt – “Die4u”
Lucinda Chua & Xiaoqiao – “Remembering the Rose”
Malin Pettersen & Orions Belte – “Santa – Orions Belte Remix”
Mall Girl – “Super Lazy Girl”
Meltway – “Disarray”
Car Seat Headrest – “Fill in the Blank – Live at Brooklyn Steel”
Writhe – “The Creek”

Andreas Madsen
andreasmadsen@bandsoftomorrow.com