Nordiske Hits // Uge 3

Foto: Edgar Homeros // Szymon Kowalczyk (pressebillede)

Så er de nyeste nordiske hits klar, og Spotify-playlisten er opdateret med hele 25 nye sange. Lyt nu, og husk at følge playlisten, så du altid er opdateret på de nyeste hits på den nordiske scene.

Edgar Homeros – “Please Be Careful”

Første fremhævede nummer på denne uges nordiske hits-liste er Edgar Homeros nye single, “Please Be Careful”, der tager afsæt i neo-soul/indiepop-verdenen med drømmende harmonier og rå, dynamiske lydspektre. I nummeret er det en euforisk sjælelighed, der dominerer, gennem varme og letfordøjelige toner. Den svenske musiker har siden sin debutsingle, “Centerfolds”, der blev udgivet i 2022, og senere kåret til Ugens Hit af P3, leveret kærlighedsfulde vokaler og smukke instrumentaler.

Om singlen fortæller Edgar selv:

Af alle de sange, jeg har lavet indtil nu, er Please Be Careful min favorit. Det er en meget traditionel sang; trommer, guitar, bas – en tydelig struktur og en tydelig hook. The Classics. Lidt melankolsk, lidt lo-fi og lidt uptempo. Jeg skrev, producerede og indspillede den samme aften; det plejer at være sådan. Lofi-lyden er autentisk uden effekter – jeg optog simpelthen vokalerne på mit lydkorts skrappe mikrofon.

Lyt til sangen her!

Maximillian – “Honest Too”

Den danske musiker, Maximillian, indtrådte som 17-årig i musikbranchens finurlige univers, og blev allerede dengang anerkendt for sit store talent af diverse internationale musikmedier. Han brød for alvor igennem med hittet, “Beautiful Scars” i 2020, som i dag er et stort værk i kunstnerens diskografi. Nu er den, i dag, 25-årige sanger igen ude med en ny single, “Honest Too”, som en tilføjelse til sit smukke poetiske pop-univers. Hans internationale og forførende klang er denne gang akkompagneret af både gospelkor og et pumpende soul-klaver, der i synergi med sangerens smukke vokal, formidler en sårbar og følelsesladet kærlighedskompleksitet.

Om singlen fortæller Maximillian selv:

Der var den her pige, jeg var ret vild med. Og som gav udtryk for, at hun havde det på samme måde som mig. Men vi blev ligesom ved med at køre rundt i en flirt, der ikke kom nogen vegne, for hun var ikke ærlig om, at hun ikke følte det vi havde sammen skulle blive til mere. ’Honest Too’ handler om det limbo, jeg var fanget i – om, at man altid kommer længst med ærlighed, lige meget hvilken relation man er i.

Foruden “Honest Too”, kan man se frem til endnu mere ny musik fra den talentfulde pop-poetiker i 2024. Der er nemlig et nyt album på vej!

Lyt til sangen her!

Sofia Hedia – “Er du bange?”

Den danske musiker, Sofia Hedia, er ude med singlen, “Er du bange?”, som et satirisk bud på en portrættering af vores frygtsomme og katastroferamte verden.

Med sin udtryksfulde stemme og gennemtrængende budskabspower har Sofia Hedia endnu engang åbnet døren til et frirum af refleksion over, hvordan man som menneske kan navigere i en helt ukontrollerbar verden af uretfærdighed og konflikter. Den poppede lyd bløder det ellers hudløst ærlige og skarpe musikværk op, og omfavner på denne måde også behovet for at tage afstand til bekymringerne.

Lyt til sangen her!

Også tilføjet til playlisten:

ALMEA – “Lilla Jag”
Astrid S – “Two hands”
CHILI – “In the gutter”
CHRIS LYNN – “Something in the Water”
Dillistone & Medina – “Weightless”
Erika de Casier – “Lucky”
Første Hus – “For blød til det her sted”
Hjalmer – “Aldrig alene”
Juncker – “Det jeg prøver at sige”
Karl Meyer feat. BJØRN – “Til Pari'”
Katinka Band – “Andensortering”
KEDDE – “Sådan må det være”
Klossmajor – “Imorgensangen”
Kvarti – “Flygter”
Magnus Münster – “I guess I’m less to you (than you are to me)”
Melina Borglowe – “En stad”
Rangleklods – “Breathe in, breathe out”
ROSÉL – “Igennem din mund”
Sira Jovina – “Guld værd”
Tobias Floor – “Too soon?”
WhoMadeWho feat. Mind Against & Dyzen – “Children (Mind Against & Dyzen Remix)”
Østen – “Regn”

Astrid Cornelius
astridcornelius@bandsoftomorrow.com