Ugens Uimodståelige // Uge 3

Foto: Mathilde Falch // Simon Staun (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du ellers gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Dylan Schneider – “Bad Decisions”

Med teksten: “You’re so good at blurring up my vision, You hit me harder whеn the whiskey kicks in” har countrysangeren Dylan Schneider‘s nyeste single “Bad Decisions” lagt op til countrygenrens bedste tema, nemlig kærlighed. Allerede i de indledende toner er der ingen tvivl om, hvilken genre vi er i, da guitaren lægger ud med sangens gennemgående rytme, inden Dylans stemme overtager scenen med en tekst, der lyder så smooth og samtidig så tæt, at man ikke kan andet end at forundres over, hvordan ordene falder så hurtigt og alligevel med en så overraskende lethed, over hans læber. Selvom han kun er 24 år gammel, udgav han allerede sin første EP i 2016 med hele 5 sange og har siden skrevet kontrakt med BBR Music Group/Wheelhouse Records. Bilboard har givet ham titlen “Country music’s next rising star” og med denne single, viser han for alvor, at forventningerne kan blive mødt, når han går 2024 i møde med ny spændende musik på trapperne.

Lyt til nummeret her!

Lea Kampmann – “Telji upp í hundrað

For første gang udgiver Lea Kampmann en single i eget navn på sit modersmål. Med færøske toner forsøger hun at skildre følelsen af et tab og en sorg over en elsket og synger om kampen for at distrahere sig selv fra dette. De rolige melodier med Leas stemme der ekkoer og danner et væv af stemmer oveni hinanden, skaber en atmosfære af fred og harmoni. Det er let at forestille sig det idylliske smukke landskab på Færøerne, der har omgivet sangerinden både under hendes opvækst, og mens singlen er blevet til. “Telji upp í hundrað” er skrevet sammen med kunstneren Teitur Lassen i pop/folk genren. Arbejdet med sangen fandt sted i det snebeklædte Hoydalar på Færøerne, hvor de to fandt inspiration i naturen omkring dem. Singlen er en del af det kommende album Seinferð, som betyder ‘Slow Motion’, og i musikken afspejles den atmosfære og ro, som Lea og Teitur har været omgivet af.

Lyt til nummeret her!

Matilde Falch – “Hvert Sekund”

Efter at have udgivet albummet Solen Brænder i 2021 er Mathilde Falch nu klar med med ny musik i form af singlen “Hvert Sekund”. Sangen viser en helt ny og udadvendt side af kunstneren med en opløftende energi og en positivitet, vi ikke har hørt i samme grad i sangerindens tidligere musikkarriere. Mathilde Falchs stil har dog stadig den karakteristiske psykologiske dybde, som hun ikke slipper, selvom sangens tema og toner går i nye retninger. Mathilde Falch er netop i gang med at indspille sit sjette album sammen med hendes faste band og produceren Mads Brinch, som kan høres fra den 26. april. Kan du ikke vente så længe, så tryk ind og hør “Hvert Sekund”, allerede nu.

Lyt til nummeret her!

Ugens Uimodståelige:

Ariana Grande – “Yes and?”
Astrid S – “Two Hands”
brenn. – “Gi meg litt fred”
CHILI – “In The Gutter”
Dead Poet Society – “My Condition”
Dillistone & Medina – “Weightless”
Edgar Homeros – “Please Be Careful”
Erika de Casier – “Lucky”
Første Hus – “For blød til det her sted”
Hjalmer – “Aldrig Alene”
Jessica Baio – “he loves me, he loves me not”
JVKE – “this is what winter feels like”
Kali Uchis (feat. Peso Pluma) – “Igual Que Un Ángel”
Karl Meyer (feat. BJØRN) – “Til Pari'”
Katinka Band – “Andensortering”
KEDDE – “sådan må det være”
Kid Cudi – “Tortured”
Faye Webster, Lil Yachty – “Lego Ring”
Rangleklods – “Breathe In, Breathe Out”
Song House & Maria Rose – “Drunk Again”
This Boy – “Illegál”
Østen – “Regn”

Sarah Holmbo
sarahholmbo@bandsoftomorrow.com