Er Alice Ai vred? Eller har hun blot skabt sit allerførste hit!

Foto: Alice Ai // Noemi Kapusy (pressebillede)

Den nye danske sangerinde Alice Ai, har med det rå udtryk og den hårde rockede vokal, skabt nummeret “Issues”, der nu også har fået en live-session musikvideo, som du har mulighed for at se allerede nu!

Alice Ai er netop udkommet med sit første musikalske udspil, med live-sessionen til sangen “Issues”. Singlen starter med et elektronisk beat, inden sangerindens dybe klang indleder sangen med ordene: “The same thing over and over again / nothing worth keepin / till we forget it’s a lie / like i’m not still bleeding”. Omkvædet skaber et pludseligt temposkift, hvor sangerindens rå stemme og hårde rockede udtryk kommer op til overfladen, og viser både musikkens og tekstens potentiale frem.

Alice Ai’s musik handler om en kompleksitet og dualitet som definerer den menneskelige eksistens. Hun ønsker at udforske disse modsætninger i sin musik. De modsætningen vi alle har og som findes i alle hjørner af vores verden. Det smukke og det grimme. Det ægte og det kunstige. Det mørke og det lyse. Alice Ai bruger disse modsætninger til at skabe sin musik, og finder inspiration i at gå på opdagelse i disse komplekse menneskelige ting.

Video:
Mørket sammen med de grønne og blå farver, skaber et dystert univers i videoen, der fra start zoomer ind på sangerindens ansigt. Hun er alvorlig, sangens tone hård, teksten gør os os ikke i tvivl om, at hun ved hvad hun vil, og hvad hun ikke vil finde sig i. Vi får glimt af andre musikanter og instrumenter i baggrunden, men oftest ses blot deres skygger. Vi ved de er der. De fylder og skaber et splid i lyset, men de er sjældent direkte set, og hengemt i mørket. Musikken spilles i et forladt faldefærdigt hus, hvor Alice Ai inviterer lytterne indenfor i hendes verden, hvor både lyset og mørket får lov at eksistere. Hvor det dystre kan oplyses af musikkens eksplosivitet og kald, efter at vise alle sider frem.

Lyt til nummeret, og se videoen herunder!

Tags:
Sarah Holmbo
sarahholmbo@bandsoftomorrow.com