Ugens Upcoming // Uge 6

Foto: Boy In Space // Room7 (pressebillede)

Denne uges upcoming er singer/songwriteren Boy In Space, fra Sverige, der i en tidlig alder har befæstet sit musikalske talent på den internationale scene. Som uafhængig soloartist har den svenske musiker samarbejdet med kæmpe kanoner indenfor branchen, og nu er han igen aktuel med ny musik!

Singer/songwriteren, Robin Lundbäck, går i sit musikalske virke under kunstnernavnet Boy In Space. Han er oprindeligt fra byen Alingsås i Sverige, men opnåede i en meget ung alder både international anerkendelse og succes. I 2018 sprang han ud som soloartist efter en musikkarriere med sine brødre, og dét fik for alvor Robins navn cementeret i branchen. I dag har den svenske sanger både turneret USA og Europa rundt som uafhængig artist, og har i tidens løb indgået samarbejder med blandt andet: Alan Walker, Phoebe Ryan, Pink Sweat$, Rosie Darling og mange flere.

Med sin særlige stemme og sprudlende tekster har Boy In Space altså fundet sin plads i popuniversets ellers tætbefolkede verden, og har i dag over en halv millard streams på Spotify! Senest er han aktuel med singlen “Atom Bomb”, som du kan høre lige her!

Hvem er Boy In Space?
– Boy In Space er et udløb for min kreativitet i tekst og melodi.

Hvordan vil du beskrive din lyd?
– Mit lydbillede ændrer sig konstant, men den røde tråd, vil jeg sige, er mit melodisprog, som er meget rytmisk og karakteristisk.

Hvordan startede du?
– Jeg er vokset op i en musikalsk familie, så musik har altid været en del af mig. Allerede som lille optrådte jeg i skolen og sang på scenen så tit jeg fik chancen. Ved 12 års alderen havde jeg allerede besluttet mig for enten at arbejde som musiker eller blive pizzabager.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?
– Normalt begynder jeg med at klimpre på et instrument, som for eksempel et klaver eller en guitar. Så lader jeg melodierne begynde at tale, og derefter forsøger jeg at skrive tekster, der styrker det følelsesmæssige i melodierne. Måske er jeg også snublet over et ord i løbet af den tid, jeg har skrevet melodien.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?
– Der er så mange, der har inspireret mig, så det er svært at svare på, men alt fra Toto og Abba til Post Malone. Gode og stærke sange!

Hvad er der på pladespilleren lige nu?
– Lige nu lytter jeg til Zack Bryans album “Zack Bryan”.

Hvad er du/I i gang med lige nu? (på musikfronten)
– Jeg skriver en masse nyt, så dette år vil være fyldt med ny musik. Det føles vigtigt for mig at vende tilbage med et brag! Hvor jeg er nu i min musik, er et helt andet sted end jeg nogensinde har været før. Meget har ændret sig de seneste år, både privat og inden for musikken, og jeg synes, at mit kreative arbejde er på et helt andet niveau nu, hvor det både er spontant og struktureret. Dette vil jeg selvfølgelig gerne udtrykke i min musik, og jeg håber virkelig, at det vil kunne høres og ses!

Hvad er drømmen?
– På en måde lever jeg allerede min drøm, at kunne arbejde med musik og skabe frit. Min hverdag med skabelsen er forskellig fra uge til uge, nogle uger optager jeg film og videoindhold, som jeg elsker at lave, og andre uger skriver jeg musik med en masse forskellige fantastiske kreative personer.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?
– Så ville jeg vælge “Atom Bomb”, da det er min seneste sang, og den virkelig sætter tonen for årets musik.

Lyt til Boy In Space her!

Astrid Cornelius
astridcornelius@bandsoftomorrow.com