Ugens Uimodståelige // Uge 10

Foto: MATEØ // MATEØ (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du ellers gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste

MATEØ- “Disassociate
Mød MATEØ (han/ham), en norsk/ecuadoriansk kunstner, hvis identitet maler farverne på hans musik. Bosat i Oslo blander MATEØ visuel kunst med sin passion for musik i en garage-stil med et opløftende popudtryk. Efter at have boet i 8 forskellige lande har de forskellige oplevelser formet ham til den person, han er i dag, og det afspejles også i hans musik som et rum, hvor han kan udtrykke disse erfaringer. MATEØ’s seneste track, ‘Disassociate’, skiller sig ud som hans mest følelsesmæssigt rå komposition hidtil. Dykkende ned i hans refleksioner over fornemmelsen af at adskille kroppen fra sindet, afslører sangen MATEØs kopingmekanisme, som opstod under den udfordrende periode med mobning for hans seksualitet i folkeskolen. MATEØ taler om de følelser af at skulle tilpasse sig samfundets heteronormer, samtidig med at man stadig føler, at man mister den del af sig selv, som man giver slip på, når man beslutter sig for at være hel autentisk. MATEØs måde at synge på er meget afdæmpet og fortællende, mens han deler med os, hvordan det virkelig er at føle på denne måde.

Kali Claire, Jada- “Anonymous”
Følelsesladet R&B står på dagsordenen, når Kali Claire og Jada forenes med “Anonymous”. Singlen er en del af Claires nyeste EP, Sad Songs For Winter, som føles modsat af, hvad titlen antyder. Sangene kan være rettet mod enhver, der føler sig trist, men dette værk fortjener mere anerkendelse end bare tristhed. Hvis man kan lide sjælfulde stemmer, der ikke er bange for at være sårbare, er R&B-sangeren Kari Claire det, man har brug for. Med samarbejder med R&B Shaé Universe eller New Reggae Jaz Karis, sætter Claire kursen for at blive en af Storbritanniens mest spændende R&B-stemmer i 2024!

Rachel Chinouriri- “What A Devastating Turn Of Events
Den engelske indie pop-artist Rachel Chinouriri vil have os til at rejse tilbage til nullerne sammen med hende gennem den visuelle og soniske æstetik fra den æra (mellem 2000-2008). Det betyder ikke nødvendigvis 00’ernes R&B- og tynde øjenbryn-æra, men mere den måde, hun voksede op i London på dengang. 2000’erne symboliserer en fase i hendes liv, hvor hun entusiastisk udforskede den britiske popkultur og dykkede ned i ikoner som Alexa Chung, Oasis og The Libertines. At trække inspiration fra denne tid er Chinouriris måde at gøre sin tilstedeværelse gældende både i det britiske samfund og i indie-scenen, områder hvor sort kvindelighed ofte bliver overset og fejlinformeret. Med dette nye projekt ønsker Chinouriri at skabe sange, der føles nostalgiske, hvor man kan genopleve de gamle livsstilarter fra opvæksten og skoletiden. Men for Chinouriri er det ikke nødvendigvis forbundet med gode minder. Hendes blide, lavmælte stemme stammer faktisk fra hendes opvækst i et hus med 6 andre børn, tynde vægge og beskeden om at tie stille, når hun sang. Disse erfaringer har kun styrket Chinouriris musikalske stil og passion.

Ugens uimodståelige:
Alfie Jukes- Not Quite Gone
andreas odbjerg- ufo uber
Benny Jamz- Hvad Vi Vil
Bob Vylan- Makes Me Violent
Cigarettes After Sex- Tejano Blue
Chlöe- FYS
Faye Webster- Underdressed at the Symphony
Flora Summers- Stockholm Music Business Syndrome
Goss- Glamorous Animals
IAMDDB- ViBRATiON
Kali Claire, Jada- Anonymous
Len, Cochise- TELLMeSUM
Mae Stephens- Make Me Your Mrs
MATEØ- Disassociate
Nva- Sorry, Sorry
Protoje- Legend Legend
Rachel Chinouriri- What A Devastating Turn Of Events 
Rigmor- Sol
ScHoolboy Q- oHio
Såforsatan- Kærlighed Koster
Thea Dora- Harder
Tredjeperson- Min Dag
Hvor Er Skygge- Elli
Wili Solo- Feels
Wondo- En Krone Mere

Ela Soria-Lundberg
elasorialundberg@bandsoftomorrow.com