Koncertanbefalinger // Uge 14

Foto: ELBA // Sebastian Vistisen Toft (pressebillede)

Forårets koncerter gør de regnfulde dage lidt mere udholdelige, når musikken spiller som var natten lige så lang som de lune og lyse sommernatter, som vi heldigvis går i møde. På ugens anbefalingsliste er både undergrundsindie, velkendte navne og ikke mindst ny musik, der fortjener et lyt. Så selvom det (stadig) er vådt udenfor, er musikscenerne varme og klar til at byde dig velkommen indenfor!

Jacob Dinesen

Med flere år i musikbranchen bag sig, 45.000 solgte album og 36 mio. streams, kan Jacob Dinesen efterhånden kalde sig en erfaren musiker, og stadig lyde beskeden. Det er svært at komme uden om singler som “Roll With Me”, “Beautiful Sight” og “Into Your Arms”, og Dinesen har da også lovet at han både hiver ældre og nye sange frem igen, når han lige om lidt gæster DR Koncerthuset.

Hvor: DR Koncertsalen, København
Hvornår: Onsdag den 3. april

JP Saxe

Med hits som “A Little Bit Yours”, “Hey Stupid, I Love You” og ikke mindst megahittet “If The World Was Ending” er der ingen tvivl om at JP Saxe er en kunstner der forstår at skrive hits. Med sin bløde vokal og enkle stil, skriver han musik (oftest om kærlighed) som enhver kan relatere til, og ikke mindst nyde melodierne af. De lette popmelodier karakteriserer hans stil, som han også har flere GRAMMY nomineringer for, og som gør ham til en kunstner der fortjener at blive hørt. Nu er han taget på tour i anledning af udgivelsen af sit nyeste album, A Grey Area, hvor du har mulighed for at høre ham i Pumpehuset om få dage.

Hvor: Pumpehuset, København
Hvornår: Torsdag den 4. april

Dobbeltkoncert: Gallus & POETRY

Radar i Aarhus har blandet skotsk og svensk indiepunk, og lavet en koncert der viser flere sider af genren. Gallus er et skotsk indieband, som har fået succes på Skotlands undergrundsscene. De skaber en, hvad de selv kalder, lidt pessimistisk stemning, med maniske og neurotiske universer, der allerede er hørt af mange tusinder af mennesker, da de de seneste mange måneder har været support for Biffy Clyro, samt spillet på flere festivaler. Og de svenske indiestjerner POETRY er ikke langt fra de skotske, idet de også holder sig til filosofien om at livet er hårdt, mens de samtidig giver en let filosofisk tilgang til livet og musikken. Vreden ligger og lurer, mens de mørke trommer og poesien blandes i et sært men velkomment mix. De to koncerter bliver suppleret af det danske punkband Machete, som til dagligt har deres base i Aarhus.

Hvor: Radar, Aarhus
Hvornår: Torsdag den 4. april

Ghostly Kisses

Ghostly Kisses er på UK og Europa tour, og kommer i den anledning forbi Rust i København, hvor hun spiller i denne uge. Margaux Sauvé, som står bag navnet Ghostly Kisses, skaber sørgmodig og undersøgende musik, med drømmende poplyde og dybe emner, som hun supplerer med en æstetisk vokal og begavede ordspil. Den fransk-canadiske sangerinde har haft succes med singlerne “Empty Note”, “The City Holds My Heart” og “Heartbeat”, hvoraf “Empty Note” blev brugt i Netflix serierne The Rain og Skam Italia.

Hvor: Rust, København
Hvornår: Fredag den 5. april

ELBA

Efter singlerne “I’m a Dancer”, “You Do You” og den nyeste “Kindness” har ELBA for alvor vist sit talent frem, inden hendes kommende EP snart lander, der efterfølger albummet Teardrops & Blind Spots. ELBA er en 29 år gammel sanger og sangskriver fra Thy, som har fået succes herhjemme, så vel som i Sverige, Norge, og Finland. På trods af et par travle koncert-år, både på scenerne på Roskilde Festival og Smukfest, samt hele 40 shows i løbet 2023, stopper hun ikke foreløbig. Hun spiller nemlig koncert på Ideal bar på lørdag, hvor hun bliver supporteret af neeva. Du kan høre ELBA’s indiepoppede toner, der supplerer hendes stærke vokal og personlige tekster, der snart gør den dygtige sangerinde til en velkendt navn i den danske musikbranche. Hun spiller også på Radar i Aarhus, fredag den 5. april.

Hvor: Ideal Bar, København
Hvornår: Lørdag den 6. april

Sarah Holmbo
sarahholmbo@bandsoftomorrow.com