Nordiske Hits // Uge 16

Foto: Emilie Sofie // Erling Jørgensen (pressebillede)

Så er de nyeste nordiske hits klar, og Spotify-playlisten er opdateret med hele 25 nye sange. Lyt nu, og husk at følge playlisten, så du altid er opdateret på de nyeste hits på den nordiske scene

Aurelia – “you and me forever”

Det danske band Aurelia, bestående af Daniel Weje Knappmann og Laurits Bigum Steinberg, har skabt musik sammen de sidste 7 år. En sløret video fra 2017, er det der nu ligger bag duoens nyeste single “you and me forever” om netop deres venskab, der har holdt gennem tykt og tyndt.
”…vi har lavet musik sammen i alt den tid vi har kendt hinanden, og har derfor os gået til det på mange forskellige måder. Dog opstod ‘you and me forever’ på en helt ny måde. Sangen opstod da vi en aften faldt over et gammelt klip af Daniel der havde en stærk energi. Det var en vild følelse at have et håndgribeligt minde at skrive ud fra, og en inspirations kilde man kunne genbesøge og ‘tappe’ energi ud af.”

Emilie Sofie – “I Know”

Emilie Sofie tager et opgør med kærlighedens illusioner, på hendes nyeste single “I Know”. Forhold og kærligheden er kompleks, svær at håndtere og knap så lyserød, som man drømmer om. Sangerinden har tvivlen uden på tøjet, og sætter ord på de tanker og erkendelser, hun gør sig om kærligheden, der bare aldrig bliver helt perfekt. Med et beat man kan danse til og distortede synths, skaber Emilie Sofie lydbilleder af tabte minder og en fremtid, der langsomt siver ud mellem hendes fingre.

“Det handler om den svære erkendelse af, at man ikke passer sammen med nogen, man ønsker man gjorde. Det er den følelse af at savne ro og ægte kærlighed, selvom alt ser perfekt ud udefra. Sangen er min måde at udtrykke den ‘jeg ved det godt’ følelse, når man dybt inde ved, at man må lægge egoismen til side og slippe noget, der bare ikke er meant to be”.

Mateø – “OCD”

Med inspiration i underground queer techno, lukker Mateø sine lyttere ind i sine inderste og mest sårbare tanker, mens han undersøger sin farverige drømmeverden i et konstant og lynhurtigt bølgende beat, på singlen “OCD”. “I wanna live / I wanna die / I wanna cry / I don’t know why” kommer så hurtigt og snert ud med MATEØ’s bløde vokal, som var man inde i kunstnerens hoved, fuld af forvirrende og skiftende tanker og humør. MATEØ bruger sin diagnose som redskab til at skabe musik, idet han dykker dybt ned i en helt anden verden og kreerer, med hjælp fra sin detaljesans og ‘obsession-fixating brain’. Singlen “OCD” udkom sammen med EP’en Orange Coloured Dreams, som også indeholder numrene “Blueberry Boy”, “People I don’t know” og “Disassociate”.

25 Nordiske Hits:
Agnes Hartwich – “Fuckboy Ballad”
Aurelia – “you and me forever”
Bare Aske – “Hvid Støj”
Casiokids – “Brunsniggelen”
Djämes Braun, Ude af Kontrol – “Lalandia”
Elisa Lama – “ILYTM”
Emilie Sofie – “I Know”
Fløi – “Kastes ut”
Hope of the Neighborhood, lille pille, Synne Mali – “Voksesmerter”
Hymns from Nineveh – “Inter Flora”
Ingrid Saga – “In the Space Between Our Souls”
Jessie Ka – “Miss Independent”
Johannes Räihä – “Brustna hjärtan två”
Julia Siraj – “Charlotte”
Kira Martini – “Chasing the Past”
Malte August – “Endnu En Sang Om Kærlighed”
MATEØ – “OCD”
Most Likely Marlin – “My Friend Heather”
ozzy – “Visner”
Slørede Linier – “Uendeligt”
STORM – “Die Young”
Tomas Høffding – “3 minutter”
Total Hip Replacement – “Tremors”
Trine Lyngvig – “Young Hearts Blue”
Udsyn – “Vægten af i dag”

Lyt til playlisten her:

Sarah Holmbo
sarahholmbo@bandsoftomorrow.com