Kom i stemning til Northside Festival med vores nye playliste!

Foto: Northside Festival // Morten Rygaard (pressebillede)

Med hele 42 navne og 3 scener gør Northside klar til et brag af en fest! Og nu kan du begynde at varme op til den med vores nye playliste, hvor vi har samlet nogle af de største og nyeste hits fra 20 af årets plakatnavne, som du bestemt ikke vil gå glip af!

Der er lagt op til fest i Eskelunden i Viby J, når Northside inviterer store som små, og danske som udenlandske artister på scenen, til at skabe et brag af en fest. Der kommer nemlig hele 42 navne til at fylde festivalens 3 dage op med skøn musik og gode minder. Nu har vi skabt en playliste til dig, der allerede nu ønsker at tage forskud på glæderne, eller dig som endnu ikke ved hvem du gerne vil høre. Kom forberedt afsted mod festivalen ved at lytte til vores Northside Festival Playliste, hvor vi har udvalgt 20 dygtige kunstneres største eller nyeste hits, og læs om vores 3 udvalgte herunder.

UNG-SKAB – “Snekkersten Strand”
UNG-SKAB er en dansk duo bestående af Clara Rose Lundberg (vokal) og Eigil Bjørn Meldgaard (vokal og produktion), som mødtes i deres hjemby Snekkersten nord for København i 2019. De udgav deres debutsingle “Venter” i 2021, inden de senere samme år kom med deres debut EP UNG-SKAB. Duoen skaber længselsfuld ungdomspop, der består af Lundbergs drømmende vokal og Meldgaards inspiration i pop og R&B. Kærlighedssangen til hjemstavnen “Snekkersten Strand” er deres mest spillede single på Spotify, med over 800.000 lyt, som du nu kan få at høre på vores Northside Festival playliste!

UNG-SKAB åbner festivalen torsdag den 6. juni kl. 13:00, på NOVA-scenen.

Raymonde Gaunoux – “Thursdays Child”
Raymonde Gaunoux har netop udgivet sin debut EP Transition, og samtidig kan han glædes over snart at kunne optræde på årets Northside Festival, som en del af Hun Solo, der fejrer kvinder og kønsminoriteter inden for musik. Gaunoux deler scenen med 4 andre dygtige kunstnere – artisten og trubaduren Katinka, rapperen Josie Amadonna og soulsangeren Betty Bass – når han viser sin musik frem på festivalens første dag. Og mon ikke vi får hans nye single “Thursdays Child” at høre, som vi tidligere har skrevet om her på redaktionen, der allerede har fået store roser for dens sårbare tema, som Raymonde Gaunoux udtrykker med en dybtfølt kærlighed til sin ven, som desværre sagde farvel til livet alt for tidligt.

Raymonde Gaunoux og de 4 andre dygtige artister indtager scenen torsdag den 6. juni fra kl. 18:30-19:45, på SIDESHOW.

St. Vincent – “Rosyln”
Annie Clark er blevet kendt med kunstnavnet St. Vincent, hvorunder hun har udgivet 7 albums og vundet hele 3 GRAMMYS. Den amerikanske sangerinde og sangskriver er kendt for numre som “Broken Man”, “Los Angeles” og ikke mindst kæmpehittet “Rosyln” som selvfølgelig er at finde på vores playliste. Men derudover er St. Vincent også kendt som multikunstner, og af Rolling Stone blevet kåret som den seksogtyvende bedste guitarist NOGENSINDE, i 2023. Med sine retro-poppede toner, originalitet og musikalske talent, er hun flere gange blevet omtalt som en af de bedste artister i moderne tid. Så derfor er hun da et navn man ikke skal forbigå, når man får muligheden for at høre hende live.

St. Vincent spiller lørdag den 8. juni kl. 22:15, på ECHO.

Northside Playlistens 20 numre:
Andreas Odbjerg – “smugryger”
August Høyen – “Det Hele Handler Om Dig”
Benjamin Hav & Familien – “Esbjerg, Torden Og Regn”
Blanco White – “Olalla”
Daði Freyr – “10 Years”
Guldimund – “Storebæltsbroen”
Kaizers Orchestra – “Kaleidoskophimmel”
Lucky Lo – “Supercarry”
MØ – “Fake Chanel”
Noah Carter & Friends – “Alt Det”
Raymonde Gaunoux – “Thursday’s Child”
Saint Clara – “Oh My God”
Selma Judith – “Kind of Lonely”
St. Vincent – “Rosyln”
The Smile – “The Smoke”
Troye Sivan – “Rush”
Ukendt Kunstner – “Uden Dig”
UNG-SKAB – “Snekkersten Strand”
URO – “Godthåbsvej”
Vince Staples – “Shame On The Devil”

Sarah Holmbo
sarahholmbo@bandsoftomorrow.com