BoT Legatvinder: FRYD!

Foto: FRYD // Abdutscich Jensen (pressebillede)

FRYD er nogle af de heldige vindere af Bands of Tomorrow-legatet! I den anledning har vi interviewet den klangfulde duo, der fortæller om deres opstart, inspirationskilder og hvad de håber på at få ud af deres præmie på det karrierefremmende kursusforløb: Innovative Artist Academy.

FRYD består af vennerne Osvald og Jonathan, som er gået sammen om at skabe intrikate lyduniverser, hvor dansksprogede tekster fletter sig sammen med rungende, soniske beats med melankolske undertoner. Selvom bandet officielt ikke har udgivelser til at florere rundt i æteren endnu, vidner deres tre sange på Soundcloud om, at FRYD er et band, som er værd at holde øje med. Derfor er duoen ligeledes blevet udvalgt til Bands of Tomorrow-legatet bestående af det karrierefremmende kursusforløb: Innovative Artist Academy.

Lær dem at kende herunder, hvor de fortæller om duoens vision, inspirationskilder og meget mere!

Hvem er FRYD, hvordan startede i, og hvad er jeres drøm?

FRYD er en dansksproget duo, bestående af vennerne Osvald og Jonathan. Vi mødtes på Den Rytmiske Højskole, hvor vi delte værelse i et halvt år. Vi spillede guitar på værelset, cyklede gennem skoven til stranden og en dag endte vi i et studie sammen. Det blev hurtigt tydeligt, at vi havde en særlig musikalsk kemi. I starten lavede vi musik for sjov, uden nogen specifik agenda, det gør vi sådan set stadig, men nu er det mere end bare leg – vi skaber musik, fordi vi er forelskede i den lyd og den følelse, vi skaber sammen. Det er denne passion, der driver FRYD og former vores musikalske univers. En af vores drømme er at publikum synger med på sangene til vores koncert. Vi håber, at vores musik vil blive et samlingspunkt. At der skabes et fællesskab omkring musikken.


I har modtaget Bands of Tomorrow legatet – hvad håber du at få ud af forløbet?


Vi er utroligt glade og taknemmelige for at have modtaget legatet. Det betyder meget for os, at nogen har set og hørt noget specielt i vores musik. Med Band of Tomorrow-legatet håber vi at få en dybere indsigt i musikbranchen og skabe en konkret plan for FRYD. Vi ser frem til at møde mange dygtige og inspirerende mennesker gennem forløbet, som vi kan lære og blive inspireret af.

Hvilke musikalske inspirationskilder har haft størst indflydelse på din lyd?

FRYD er inspireret af nostalgiske minder om grønt græs, sommerhuse, sene sommernætter, himmelstrøg, stormvejr, ensomhed, bristepunkter, vendepunkter, frihed, tab, sorg, kærlighed og FRYD.

Vores musik har udviklet sig markant siden vi startede. Vi har eksperimenteret og arbejdet hårdt på at skabe vores egen lyd og univers. Jonathans baggrund som lyddesigner spiller en stor rolle i musikken og det lydlige univers. Dette kommer til udtryk i de mangfoldige lydkollager, som udgør fundamentet i FRYD. Vokalist og sangskriver Osvald kommer fra en baggrund inden for rytmisk musik og bidrager med sin inderlige vokal, som enten blender ind i musikken eller står som kontrast til Jonathans produktion. Vi bidrager begge med viden, evner og kompetencer, men det er først, når vores to verdener mødes, at lyden af FRYD bliver skabt.

Vi beundrer flere danske bands og artister, der har sat deres præg på den danske musikscene, og vi drømmer inderligt om en dag selv at kunne gøre det samme.

Hvilke planer har du for fremtiden? Er der nye udgivelser og/eller koncerter i støbeskeen?


Vi har endnu ikke udgivet noget, men vi har store planer for FRYDs fremtid. Vi er i gang med at skrive og færdiggøre sange, som skal se dagens lys i 2025. Indtil nu har vi planlagt to koncerter i løbet af sommeren. Den første er lørdag d. 22. juni på Café Mellemrummet, og den næste er d. 16. august ved kabelbanen på Amager. Hvis man vil være sikker på at følge med på rejsen og ikke misse noget, kan man følge os på Instagram: https://www.instagram.com/frydmusik/.

Hvad er det allerbedste ved at lave musik?


I FRYDs tidløse boble, afspejler musikken vores virkelighed, fortid eller fremtid. Når vi laver musik, står tiden stille, og når uret langsomt begynder at tikke igen, har vi følelsen af at have sat lyd på minder. Vi elsker at tage i sommerhus sammen for at skabe musik og fordybe os i FRYDs univers. Det er et trygt sted, hvor der er plads til at fjolle, være følsom og sætte ord på tilværelsen. FRYD er et safe space, som vi ikke vil være foruden.

Vi kan ikke vente med at høre mere fra FRYD!

Tags:
Anna Sofie Christiansen
annasofiechristiansen@bandsoftomorrow.com