HEARTLAND 2024: August Høyens koncert var som en stor, blød og poppet skumfidus

Foto: August Høyen // Dagmar Gorica

August Høyen åbnede sin koncert på Highland scenen med en frisk løbeenergi, der straks satte gang i den solrige fredag. Han indledte med nummeret “Sommerregn”, der heldigvis var et vejrfænomen som udeblev, men derimod fik publikum i den helt rigtige feststemning. Dog dalede koncerten en smule i intensitet og formåede ikke helt at holde momentum.

4/6 Stjerner

Efter den energiske start fortsatte han med “Ærlig”, en publikumsfavorit, der blev sunget med på ord for ord. August Høyens tilbagelænet attitude og hans charmerende smil gjorde ham hurtigt populær blandt tilskuerne, og hans musik fungerede som den perfekte smøreolie til de ømme telthofter. “Jeg laver bare musik og så hedder jeg August Høyen. Det er jo meget heldigt”, sagde han med sin uformelle lethed – og ja, August, det er heldigt at du laver musik, for vi elsker det alle sammen!

Heartland viste sig fra sin bedste side med solskin og Høyen i skoven, hvilket skabte en smuk ramme om koncerten. Høyen formåede at være ærlig, sårbar og autentisk på scenen, hvilket skabte en automatisk tillid mellem ham og publikum. Han havde os alle i sin favn, indtil løbeenergien, han startede med, begyndte at dale. Det var en smule ærgerligt, for alle ingredienserne til en god koncert var der!

Koncerten bød også på det nye nummer “Jaloux”, der blev indledt med ordene: “En lorte følelse!”, men nummeret efterlod på ingen måder en bitter smag. Måske er det Høyen-effekten, der kan vride hverdagens banale svære følelser ind i en blød poppet skumfidus. Høyen og bandet spillede også et nummer, der ikke er udgivet endnu, “Falder Igen”, der med sin rockede guitarlyd gav det hele en ekstra nerve. Koncerten sluttede af med nummeret “Vennerne Skinner”, og det er bare en god gammel banger, som altid lander det helt rigtige sted hos publikum. Alt i alt var det en rigtigt god festival-koncert, der dog manglede en smule momentum.

Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com