Blue Foundation

HEARTLAND 2024: Blue Foundation spillede fænomenalt på Heartlands sidste aften  

Foto: Blue Foundation // Dagmar Gorica

I år kan Blue Foundation fejre 20-året for deres ikoniske album “Sweep of Days”, der banede vejen for dream pop og triphop herhjemme. Jubilæet blev i den grad markeret på Heartland, hvor duoen, der består af Tobias Wilner og Bo Rande, valgte at spille det banebrydende album fra ende til anden i en nyfortolket.

5/6

I 2004 blev den elektroniske musik allemandseje i Danmark. For det skylder vi en stor tak til Blue Foundation, der med sine dragende lydlandskaber leverede en magtdemonstration af en koncert på Heartlands Highland-scenen lørdag aften. Hvis man presser den en smule, vil man godt kunne slippe afsted med at kategorisere det som en kunstnerisk happenig. 

Ind på scenen træder syv personer. Seks af dem er musikere og en er skuespilleren David Bateson, der på koncertens første nummer “History” agerer spoken word-stemmen, der også åbner “Sweep of Days” med ordene: “History is just the begenning”. På skærmen bagved kørte der konstant små film, der både bød på smukke betragtninger og vanvittige absurditeter.

Fra koncertstarten var den drømmende stemning sat til lyden af solide beats, crunshy bas, nænsom violin og Helena Gao smukke vokal, der er som skræddersyet til det univers, der hedder Blue Foundation. I elegante overgange, formåede det dygtige hold at transportere publikum fra det ene nummer til det andet ganske ubemærket. En blød og sikker landing hver gang. 

Det var alt, hvad Heartland havde brug for oven på en energisk Rick Astley koncert. At komme ned i gear og have det for lækkert over et super velspillende orkester, der behersker eminent timing og nærvær. 

Selvom det var ”Sweep of Days”, der skulle fejres, slap Blue Foundation ikke for at lukke ballet med deres mest kendte sang “Eyes on Fire”, der fik sit helt store gennembrud i Twilight-filmene. Glimrende afslutning på en fænomenal koncert.
 
Skrevet af Benjamin Absalonsen

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com