Kingtommi - Heartland Festival 24

HEARTLAND 2024: Kingtommi er alsidig, storslået og en fantastisk performer 

Foto: Kingtommi // Dagmar Gorica

Kingtommi var det noget nært perfekte valg til at vugge solen i seng fredag aften. Selvom der var meget renden frem og tilbage i Heartlads skovområde, fordi folk enten skulle hører Country på Backwoods-scenen eller på Highland for at høre elektrorock, formåede Kingtommi, alias Thomas Mulcahy, at bevare en kølig fatning, der til syvende og sidst smittede alle, der befandt sig under trækronerne. Med et yderst velspillende orkester, endte fredagens sidste Diorama-koncert med at blive en mageløs en af slagsen. 

5/6 stjerner. 

På samme dag som Kingtommis andet EP-udspil havde udgivelsesdato trådte det unge talent ud på Heartlands Diorama-scene, hvor han med det sammen fik cementeret, hvorfor han er et navn, der er værd at holde øje med. “Hvordan Jeg Har Det” hedder åbningsnummeret på den nye EP “Haven”, og det var netop også det nummer, der blev startskuddet til solnedgang over Heartland. Et dundrende kraftværk af et nummer, der både rummer emelenter fra emorocken og binder en sløjfe med tunge trap beats. 

Kingtommi rummer en kompleks dualitet, der på den ene side indeholder en silkeblød, porøs ømhed og på den anden en tøjlesløs vildskab, der i den grad kan mærkes i musikken. Med andre ord er Kingtommi det, man vil kalde en alsidig kunstner, der går mere op i, om noget lyder godt frem for, at det skal passe ned i en bestemt kasse. 

Med træk fra forskellige subgenrer indenfor hiphop, rock og popmusikken, skabte Kingtommi og hans velspillende band et univers, der på mange måder var yderst dragende. 

“Rykker Lidt Tættere” var et glimrende eksempel på de mange niveauer og den helt særlige energi, Kingtommi lægger for dagen. Den sprøde vokal og Isak Schiødt bevægende Saxofon var lidt som at høre en krydsning mellem Black Country, New Road og Lord Siva. Den cocktail, du ikke vidste, du havde brug for. 

Som koncerten skred frem, formåede de konstant at løfte stemningen ved at være utrolig nærværende. Bandet fandt tid til at improvisere i løbet af det sublime nummer “Mellem Hjerter”, hvor Kingtommi hoppede ud i barkflisen for at sætte yderligere gang i festlighederne, for så til sidst at trække det hele ned til et inderligt og intimt rum. 

Thomas Melchay tør være vild, følsom og mærkelig. Sidstnævnte skinnede igennem, da en troldmand og en elverkriger fra Avalon gjorde entré til nummeret “Merlins”. Til lyden af tunge beats og tværfløjte satte de, sammen med tommi, gang i en koreografi, der fik selv bagerste i Red Bull-skuret til at dreje nakken og nikke i takt.

Teltdugen var ved at blæse af Diorama, da “Knogler de visner” blev kørt i gang. Med sværdet i hånden og til lyden af fuld distortion på de tunge guitarer, skrålede Kingtommi som gjaldt det hans liv. 

Med en vokal, der kan være lige så rå og powerful på de energiladede numre, som den kan være silkeblød i de mere poppede af slagsen, formåede Kingtommi at skabe en unik koncertoplevelse, der i den grad er anbefalelsesværdig. 

Skrevet af Benjamin Absalonsen


Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com