HEARTLAND 2024: Nile Rodgers & CHIC blev til den ultimative dansefest!

Foto: Nile Rodgers & CHIC // Dagmar Gorica

Nile Rodgers & CHIC leverede en elektrificerende koncert på Greenfield scenen, der forvandlede Heartland til en uforglemmelig dansefest med deres tidløse hist og fantastiske energi.

6/6 Stjerner

Da jeg så, at Heartland havde annonceret Nile Rodgers & CHIC til at spille fredag aften, tænkte jeg, at det ville blive sjovt at danse til “Le Freak” og “Good Times”, for jeg kendte ikke mange flere sange. Little did I know. CHIC er et velkendt 80’er band på højskolefestplaylisten, men Nile Rodgers har jo nærmest produceret hele den playliste med numre som “We Are Family”, “I’m Coming Out”, “Let’s Dance” og det nyere populære Beyoncé nummer “Cuff It”.

Nile Rodgers lagde heller ikke selv skjul på, hvilken stor triumf hans virke har betydet for den historiske musikalske arv, mens billeder fra hans Hall of Fame rullede i baggrunden. Men helt ærligt, man kunne på ingen måde lade sig genere af janteloven, når en mand af hans kaliber kan få lov til at blære sig med sit virke.

Koncerten blev hurtigt til den mest vanvittige dansefest, jeg længe har været til. Man blev sat på et hurtigtog, der kørte med 300 km/t, og man ønskede virkelig, at det aldrig ville slutte. Nile Rodgers, 71 år gammel, nævnte også, at han havde overlevet kræft to gange. Da han til sidst gik rundt og gav hånden til publikum på de første rækker, gav det associationer til en gudeskikkelse.Det er virkelig nogle mennesker, der bare bliver sat i verden for at lave noget stort, og man må sige, at det er tilfældet med Nile Rodgers. Koncerten var som at sætte en playliste på med top 50 most popular songs ever – det blev bare spillet live af et virkelig dygtigt band og opfinderen selv.

Nile Rodgers & CHIC leverede en optræden, der var en festlig rejse gennem flere årtiers hits. De bragte en energi og spilleglæde, der smittede af på hele publikum. Det var umuligt ikke at lade sig rive med af de velkendte melodier og den utrolige stemning, Det var en oplevelse, der satte sig fast og beviste, hvorfor Nile Rodgers fortjener sin plads i musikhistorien. En koncert, der uden tvivl fortjener 6 ud af 6 stjerner!

Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com