Østen - Heartland 24

HEARTLAND 2024: Østen fik skudt fredagen på Heartland godt i gang


Foto: Østen // Dagmar Gorica

Det var med en god portion forventningsfuldhed, at folk begyndte at vandre mod Diorama-scenen fredag eftermiddag. Trods en kort tid i den danske musikbranche, der kun tæller to udgivelser i 2024, kan Østen allerede bryste sig af at være et yderst velstreamet navn. Særligt debutsinglen “Regn” er ved at blive lidt af et hit med næsten halvanden million streams på Spotify. Af den grund var mange festivalgængere også nysgerrige på, hvilke sange Østen ellers ville bringe i spil. 

4/6 stjerner.

Solstrålerne lyste ind gennem trækronerne, da den århusianske sangskriver og producer gik på med sit band. Under den runde teltdug begyndte en spansk guitar på et inderligt fingerspil, der satte scenen for det, der skulle til at udfolde sig. Man mærker fra første anslået streng, at der bor en melankoli inde i Østen. En melankoli, der bliver bygget op og eksploderer i et vildt klimaks i mange af de numre, der senere i år bliver del af kunstnerens debutalbum. Nogle gange blev de eksekveret på måder, man kan blive en anelse småforbavset over, hvor godt egentlig lyder.

For den længselsfulde stemning kombineret med kalypsobeats og synth, der lyder hen efter olietønder, ville jeg ikke kunne forestille mig, før jeg hørte det. Men den kontrapunktiske måde at behandlede sangene på virkede i den grad!

Et andet eksempel herpå var samspillet mellem Østens autotune og cellospillet, der akkompagnerede hinanden på en smuk måde. 

Publikum lod til at suge hele oplevelsen til sig. Ikke overraskende var de mest investerede, da anden single i rækken “Når Du Rører Ved Mig”, hvor den knapt så erfarne performer, der naturligt nok virkede en kende nervøs, fik aktiveret sit publikum, der glædeligt sang med. 

Debutsinglen “Regn”, der blev koncertens næstsidste nummer, gik selvfølgelig også rent ind og resulterede i fællessang på barkflisen. Bedst som alle troede koncerten var lagget mod enden, overraskede orkestret med en episk finale, der vel nærmest kan karakteriseres som en form for melankolsk dancehall, hvor vilde heltesoloer var et af de bærende elementer. Megafedt.

Senere i år udkommer Østen med sit første udspil, som man i den grad bør være opmærksom på. Der er ingen tvivl om, at det unge talent har gang i sit helt eget, der godt kunne gå hen og blive noget særligt. 

Skrevet af Benjamin Absalonsen

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com