NORTHSIDE 2024: The Smile formåede at bringe smilet frem hos Northsides festivalgængere.

Foto: The Smile // Peter Kirkegaard

Radioheads’ Thom Yorke og Jonny Greenwood dannede i 2020 The Smile med Tom Skinner og Northsides gæster havde glæden af at opleve denne trio på Astra Scene. Det var tiltrængt med en god rockkoncert, og det var lækkert at høre nogle rigtig dygtige musikere få lov til at blære sig i halvanden time. 

4/6 Stjerner

Det var den lidt ældre del af klientellet der havde samlet sig fredag aften. Indtil få minutter før koncertstart virkede det til at blive et lidt sløvt fremmøde, men de var ikke mange numre indre før pladsen blev godt fyldt op. Publikum var veloplagte og glade, men der var heller ikke grund til andet, da The Smile leverede det ene smukke nummer efter det andet. Selv solen blev lullet frem fra sit permanente skydække.

The Smile leverede én lang forestilling. Det var som at overvære et stykke kunst, hvor bandmedlemmerne fik mulighed for at blære sig, eksperimentere og bare være i musikken. Og de har fuldstændig ret til det, det hele blev gjort med en teknisk finesse og kreativ snilde, hvor de garvede englændere i den grad fik understreget deres værd. 

Der var heller ikke meget andet at hente en musik – skærmene var for det meste sorte, og Yorke er en mand af få ord, det blev til tre mumlende “thank you” i løbet af koncerten. Men det var ikke nødvendigt, det var helt perfekt at stå og lytte til de drømmende guitarriffs agerer lydtapet til en lyserød aftenhimmel. Stemningen blev nærmest romantisk. 

Der er ikke meget at sige til at The Smile primært henter ros hjem. De kan deres kram, og de ved det godt, publikum blev tryllebundet, og stemningen var i top. Og pludselig var det blevet mørkt, og The Smile slukkede og lukkede efter 1,5 times ren magi.

// Skrevet af Martine Clante

Tags:
Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com