ROSKILDE 2024: Amaarae engagerer og begejstrer med nye versioner af elskede sange og en dance-off

Fra en forsigtig start til en eksplosiv afslutning – Amaaraes koncert var en sand fornøjelse for alle tilstedeværende

Foto: Amaarae / Nicolai Hegelund Vilhelmsen
Venue: Eos-scenen, Roskilde Festival

6/6 stjerner

Uden tvivl var der høje forventninger til Amaaraes koncert baseret på det store fremmøde ved Eos-scenen, og jeg må indrømme, at jeg blev nervøs, da jeg ankom og så, at scenografien ikke indebar andet end hendes tomandsband og en skærm, der præsenterede hendes navn. Endnu større blev nervøsiteten, da det gik op for mig, at hun ingen dansere havde, og hendes energiniveau startede lavt ud. Dog kunne jeg fryde mig over, at jeg tog fejl – den amerikanske singer-songwriter skulle nok bare vænne sig til det kølige danske sommervejr, for der gik ikke længe før hun skruede op for energien, og krævede det samme af publikum.

Et interessant aspekt ved koncerten var, at Amaarae havde tilladt sig at tweake på stort set alle sine sange på et hav af forskellige måder – nogle blev mere rockede og andre mere akustiske. Det gav koncerten en særlig følelse af eksklusivitet, og tilsyneladende en ekstra form for spænding for publikum, der udviste ekstra begejstring, når de regnede ud, hvilken sang det var.

Jeg vil rose Amaarae for en koncert, hvor publikum blev engageret i allerhøjeste grad og hvilket enhver fan nok kunne beskrive som tæt på en drømmekoncert. Hen mod slutningen af koncerten udvalgte hun nemlig 3 tilfældige fans, der skulle på scenen til en dance-off, hvor publikum kårede vinderen og fik en signeret LP version af albummet “Fountain baby”. En fremragende måde at skabe publikumsengagement på. Ikke nok med det, så var Amaarae også god til at udtrykke sin taknemmelighed overfor publikum og tale med dem undervejs, så de følte sig set af hende.

Alt i alt kan jeg ikke sætte en finger på noget, der kunne være gjort bedre. Fra hvor jeg stod var der kun danseglade unge, der nød nye versioner af en talentfuld musikers elskværdige sange.

Tags:
Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com