ROSKILDE 2024: Arena matchede ikke helt Tinashes “Freak”

Foto: Tinashe // Simon Zahrtmann

Den karismatiske R&B-dronning, Tinashe, leverede imponerende dans med legende gimmicks, som dog mistede sit momentum i sin vage musikalske opbygning

4/6 Stjerner

Med et tydeligt Y2K æstetisk præg, fra flæsetøj til nøje koreograferede bevægelser, lykkedes det Tinashe at balancere en ydmyg energi med en stærk R&B-attitude. Små, finuerlige gimmicks som når danserne tog telefonerne frem og begyndte en fængende dans, tilføjede et legende element til showet, hvilket gav en ægte  sceneshows-følelse.

Musikalsk ramte hun plet, når de koregraferede trin og de R&B-drevet toner forenede sig med de fire dygtige dansere. Dog kunne det mærkes, at vokalen sommetider blev udvandet i forhold til backing tracket, hvilket resulterede i en lidt mudret og fjern lyd.

Selvom musikeren udstrålede en ydmyghed, forstærkede hendes stærke R&B-attitude Tinashes autoritet på scenen. Kunstneren udtalte flere gange sin taknemmelighed for publikummet og den energi, som var tilstede blandt deltagerne.

Desværre mistede showet noget af sin kraft under de mere nedtonede numre, som ofte blev leveret i et ensformigt og minimalistisk format, hvor en strøm af sange med samme intensitet kom efter hinanden. Dette var generelt et tema i koncerten, som gav indtryk af en uorganisk setliste, hvor stemningsskiftende var for abrupte. Dette så man bl.a., da hun fra at sidde blidt på scenekanten til sangen: “Snakehips”, hvor hun kortvarigt skabt en ægte fællesskabsfølelse, som hurtigt blev erstattet med nummeret: “Nasty” hvilket var en spændende, men desværre også lidt for hastig overgang. Man kan derved havde ønsket en bedre dynamisk opbygning af setlisten.

Samlet set skabte Tinashe en blandet koncertoplevelse, der til tider ramte plet, når sceneshow og musikerens energi stemte overens, men som manglede en bedre og organisk opbygning.

Tags:
Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com