ROSKILDE 2024: Med en uengageret performance levede Ida Laurberg ikke op til forventningerne

Foto: Ida Laurberg // Jeppe Klausen
Venue: Orange-scenen, Roskilde Festival

Ida Laurberg leverede de smukke vokaler i eftermiddags, men hendes performance manglede engagement og energi

2/6 stjerner

Solen kom endelig frem, da Ida Laurberg indtog Orange-scenen i eftermiddags. Fra pladsen kunne man allerede fange et glimt af den smukke scene, som skulle velkomme kunstneren. En hyggelig lille have med et skur, en bænk, valmuer og græs. Det var dog ikke meget af det, som Laurberg interagerede med. Dog virkede bænken som en hyggelig hjørne, som hende og medlemmerne af bandet kunne komme tilbage til, og spille sammen. Derudover blev skuret brugt til at introducere hendes gæster, som Andreas Odbjerg og Lamin. Og stemningen blev endelig høj, da Odbjerg og Laurberg skulle til at synge “Jeg Ka’ Rigtig Godt Li Dig”. Performancen var dog ikke det, man forventede. Selv på en meget optur sang, stod de to sangere stille og sang, en lidt kedelig oplevelse, når sangen byder på at danse løs. Det samme gælder for Lamin, da han kom på scenen for at rappe sit vers. I stedet for at optræde sammen og vise, at de har det sjovt, kørte de hver deres eget lille optrædelse. Mens Lamin rappede, stod Ida klar tilbage på bænken for at synge sit vers. Det mindede meget om et skoleprojekt, hvor man individuelt fik karakter, uden at læse om hver skriftlige del passede sammen. En meget ærgelig oplevelse, der ellers havde så meget potentiale. Og selve da Ida prøvede at få publikum til at interagere og synge med, blev det aldrig helt gennemført.

Man kan dog uden tvivl sige, at Ida har en af de smukkeste stemmer. Det var dog ikke altid, at man kunne høre hvad der blev sunget. I bund og grund var hun meget engageret med sit band, men manglede at give energi til sit publikum.

Hun kunne for eksempel godt have brugt scenografien mere, i stedet for at den skulle fylde den manglende performance, Ida leverede. Bare noget for at holde publikumet kørende.

Tags:
Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com