ROSKILDE 2024: Med et lille publikum til stede, formåede 21 Savage stadig at holde energien oppe

Foto: 21 Savage // Sue Kwon

Venue: Orange-scenen, Roskilde Festival

Der var ikke mange, der dukkede op til 21 Savages koncert på Orange-scenen. Det var dog de hardcore fans, der hjalp kunsteren til at beholde stemningen højt

4/5 stjerner

Når store amerikanske rappers skal til at optræde på Roskilde Festival, ved man ofte ikke rigtig hvad man skal forvente musikalsk, men kan typisk forvente mininummet. Det så vi tidligere på dagen med Ice Spice, der udover at ryste sin røv gennem koncerten, leverede en meget banal performance. Ligesom Ice Spice, startede 21 Savages koncert med en warp up Dj. Det så ud til, at der opstod nogle tekniske udfordringer, inden Dj’et skulle spille, en situation, som vi nu har oplevet til næsten hver koncert: mikrofon problemer, eller en dårlig forbindelse med skærmen. Trods de udfordringer formåede Dj’en i en meget amerikansk stil, at få publikummet til at danse og synge med. Der var dog ikke så mange, der var dukket op til koncerten. Halvvejs igennem kunne man endda se en del mennesker forlade pit-området. 21 savage startede dog koncerten med en dramatisk introduktion: gamle videoer og billeder af ung 21 Savage, og en fortælling af den amerikanske drøm. Efter dette startede koncerten med sangen fra det album, der kickstartede hans karriere, “No heart”. En meget ikonisk introduktion, der prøver at segmentere ham som en af de største kunstnere inden for Hip-Hop, hvilket han endelig er. I en meget klassisk 21 Savage stil kunne man dog ikke forvente mere fra kunstneren, en ham der går frem og tilbage, mens han rapper, med et ild show. Men man kan dog sige, at han alligevel tog sin tid til at interagere med publikummet, og få dem til at føle som en del af showet. Han nævnt blandt andet, at det var hans første gang i Danmark, og var meget taknemmelig over for publikummets entusiasme, der sang med til sangene. Det var dog hellere ikke så svært at følge med, da han tog mange kendte sange som “Rockstar” af Post Malone, hvor han bare havde et vers på. Det gjorde koncerten med tilstrækkelig for dem, der ikke nødvendigvis lytter til ham. Han spillede alle de sange, der bliver mest lyttet til i Danmark, og det gjorde meget for hans performance.

Så selv om der ikke var dukket lige så mange som til Doja Cat, prøvede 21 Savage dog at vedligeholde stemningen så højt som muligt. En god præstation, der ellers ville have gjort koncerten kedelig. Man kan dog ikke give 6 stjerner, fordi kunstneren ikke prøvede at lege med sin egen lyd, og tilføje et band til showet.

Ela Soria-Lundberg
elasorialundberg@bandsoftomorrow.com