ROSKILDE 2024: NATURE – Musik, der rent faktisk gør en forskel

Roskilde Festival skriver historie med deres booking af den omsider anerkendte kunstner, NATURE, hvis royalties går til naturrestaurering

Foto: Nature, Allen Anjeh & Louis VI / Simon Zahrtmann
Venue: Platform, Roskilde Festival

6/6 stjerner

Roskilde Festival er kendt for at støtte humanitære og kulturelle organisationer og forgængere for fremskridt, hvilket de i al særdeleshed er med deres booking af kunstneren, NATURE. NATURE er nemlig ikke en menneskelig artist, men selve naturen, som vi går ture, cykler og leger i. NATURE er netop blevet anerkendt som kunstner, og modtager i den forbindelse royalties, der går til naturrestaurering, når man streamer deres egen musik eller musik de medvirker i. Velkendte kunstnere såsom MØ, Ellie Goulding, UMI og David Bowie har allerede udgivet sange med NATURE og mon ikke flere er på vej.

Selve koncerten fandt sted på den eksperimentelle scene, Platform, hvor kunstnerne Allen Anjeh og Louis VI improviserede et enkelt nummer til et af NATUREs sange, gennem gik processen og delte deres tanker om projektet med publikum. Hvad der så kom ud af det var en afslappende elektronisk sang med afrikanske noter og lyden af fuglesang. Eksperimentet er i min optik en fremragende ide, og koncerten gav et tydeligt indblik i, at ikke alt ‘naturmusik’ behøves at være kedeligt. Stemningen til koncerten var betryggende, hyggelig og intim, hvilket man kan takke selve scenen for og dens konstruktion.

Elsker du musik, og ønsker du at gøre en forskel for vores planet, så vil jeg klart anbefale at finde en måde at inkorporere NATURE i din hverdag.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com