ROSKILDE FESTIVAL 2024: PinkPantheress leverede kaotisk charme på Arena

Foto: Pink Pantheress // PR (pressebillede)
Venue: Arena, Roskilde Festival

PinkPantheress kreerede en koncert præget af tekniske fejl og akavede øjeblikke, men også af personlig charme og musikalsk talent. Pink Pantheress viste, at man ikke behøver et perfekt show for at skabe mindeværdige øjeblikke

3/6 Stjerner

At træde ind til en koncert, hvor scenen endnu ikke er klar, er altid en smule mærkeligt. PinkPantheress’ koncert var ingen undtagelse. Tekniske problemer og en afslappet atmosfære prægede begyndelsen af aftenen, hvor crewet gik rundt på scenen og forsøgte at få styr på de sidste detaljer få minutter inden showstart. En DJ, hvis mikrofon ikke virkede, sørgede for opvarmning, hvilket føltes overflødigt og lidt akavet, særligt når hovednavnet selv kun havde begrænset tid til at optræde.

På trods af den klodsede start med tekniske problemer, formåede PinkPantheress at fange publikum med sin ægthed og charme. Et sci-fi tema på storskærmen, der mindede om en spacey filmoplevelse, sugede publikum ind i en anden galakse, og da hun trådte ind med sin ikoniske lille håndtaske og store pelshue, blev alle taget tilbage til Y2K-æraen.

Konstruerede hyperpop melodier leverede musikeren stilfast, som modsat gårsdagens Doja Cat, prioriterede en organisk og naturlig adfærd på scenen, frem for et velkoregraferede og stort sceneshow. Det var tydeligt at mærke, at Pink Pantheress’ styrke ligger i hendes ord og personlighed. Selv når hun glemte teksten, var hendes tilstedeværelse og de søde anekdoter nok til at vinde publikums hjerter. Dog blev fokusset skubbet væk fra den musikalske oplevelse og mere på musikernes personlighed, idet hun brugte en stor del af hendes sendetid på fortællinger til publikum.

Dog levererede hyperpop-stjernen, når hun i de subtile elektroniske lydlandskaber, lod sin vokal ramme hvert et beat med et smil på læben og hånden på den lille håndtaske.

Et af højdepunkterne var dog til sidste nummer, hvor interaktionerne mellem musikeren og publikum ledte til, at en fan kom op på scenen til sangen “Boy’s a liar”. Her abrillerede den engagerede fan, som kunne hvert et ord til sangen og momentalt stjal spotlightet fra stjernen, mens han nonchalant bevægede sig rundt på scenen til alles begejstring.

Det er tydeligt at mærke, at PinkPantheress er en dekonstrueret popstjerne, som fremstod ekstremt nede på jorden denne aften, og derved giver et frisk pust på den internationale musikscene. Dog kunne man have savnet en lidt mindre kaotisk energi, så man havde tid til at nyde musikken i højere grad.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com