Jacob Dinesen – Tønder Festival 2016

Foto: Bo Petersen
Open Air, Tønder Festival
Torsdag den 25. august kl. 14.00

Tønder-darlingen måtte kæmpe imod den bagende sol, men fik alligevel skudt festivalen godt igang.

[rwp_box id=”0″]

Så slog kalenderen endelig den 25. august. Tønder Festival er blevet skudt i gang og byen er allerede fyldt med det kendte grå guld. Der kan høres banjo og violin fra alle stræder og gader, imens synet af fadøl i lange baner giver enhver person et lille smil på læben.

En af dagens første koncertoplevelser var med Tønder-darlingen, Jacob Dinesen Band. Frontmanden er vokset op i byen, så han har fra barnsben Tønder Festival stemning ind i blodet – hvilket tydeligt kunne mærkes på denne varme, skyfrie torsdag eftermiddag. Termometeret havde ramt de 30 grader, da Jacob Dinesen med hans backingband gjorde sin entré fra højre side af Open Air-scenen. Desværre, på grund af temperaturerne, forblev det meste af publikum tilbage på en store græshøj for at være i nærheden af skyggen – inklusiv mig selv.

Det skulle ellers ikke være at se på den mesterlige Jacob Dinesen, at over halvdelen sad langt fra scenen. Han formåede at skabe en fest helt ud til de bagerste rækker, hvilket fik mig til at tænke. Måske er Jacob Dinesen ikke stor nok til at spille ved fem tiden på Open air scenen, men hold da op, hvor han fortjener det. Hans lyd indkapsler stærkt, hvad Tønder Festival er. Homemade-musik. Det var derfor en rar fornemmelse, der blev delt blandt publikum, da Jacob Dinesen viste os både sine kvaliteter inden for banjospil, violin og mundharmonika. Han ville sagtens kunne have spillet en sen eftermiddag. Publikum ville gerne være involveret i koncerten, men en konstant bagende sol, og mangel på vind gjorde det svært for især det ældre publikum. Det var tydeligt at mærke på Jacob Dinesen, at han nød at stå på scenen. Han viste overskud, som om han havde stået der i flere år. Involverede hvert bandmedlem, og gik endda ned og sang blandt publikum, hvor han blev modtaget af krammer og kindkys.

Det var under numre som “Say Your Name”, “I Hear The Banjo Play” og “Bring the Whiskey”, at Jacob Dinesen fik lov til at vise, hvorfor han er en dygtig musiker. De lækre rockede folk-sange gik lige ind hos publikum og det var her festen blev holdt. Derfor var det lidt en skam, at vi flere gange fik stille ballader. Musikken og sangene fungerer, men det trak det høje energiniveau, der var blevet sat fra start, ned. Det viste sig her, at Jacob Dinesen begår sig bedst med rock’n’roll folk-sange, når han performer på en scene. Tønder Festivals publikum er typisk af den lidt ældre kaliber. Det var da derfor ret morsomt at høre forskellige kvinder, der sad rundt i hjørnerne og snakke om hvordan Jacob Dinesen ‘… er en flot ung mand. Hvorfor var der ingen, som ham da vi var unge?.’

Dagens koncert var vellykket. Havde han spillet senere, hvor varmen ikke havde været så intens, er jeg sikker på koncerten havde været det bedre, da publikum ville have haft større mulighed for at lade sig blive rykket med til musikken

Kenneth Tygesen
kennethtygesen@bandsoftomorrow.com